Simona Ionescu / Redactor Șef

Mister asupra atacului rechinului care a provocat moartea unei turiste din Germania. S-a deschis anchetă

Mister asupra atacului rechinului care a provocat moartea unei turiste din Germania. S-a deschis anchetă
A fost deschisă o anchetă privind moartea unei turiste din Germania care a fost ucisă într-un atac de rechin în largul Insulelor Canare. Oficialii spanioli vor intervieva echipajul ambarcațiunii de agrement.

Oficialii spanioli au deschis anchetă și vor lua la întrebări echipajul ambarcațiunii de agrement sub pavilion britanic unde se afla femeia în vârstă de 30 de ani atunci când rechinul i-a mușcat piciorul.

Tribunalul de Instrucție Numărul Șase, care funcționează în capitala Gran Canaria, Las Palmas

Moartea sa nu este considerată suspectă în acest stadiu al anchetei, iar rapoarte neconfirmate sugerează că femeia a fost atacată în timp ce se bucura de o baie în mare. Tânăra turistă din Germania, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a fost transportată de urgență la spital de un elicopter al Forțelor Aeriene Spaniole după atac.

Însărcinat cu ancheta ar fi Tribunalul de Instrucție Numărul Șase, care funcționează în capitala Gran Canaria, Las Palmas. Ea a fost declarată oficial moartă la sosirea la spitalul Doctor Negrin din Las Palmas.

Piciorul i-ar fi fost mușcat de rechin în apele internaționale, la 278 de mile sud-vest de aeroportul din Gran Canaria și la aproximativ 110 mile est de orașul Dakhla.

Călătoria de agrement s-a transformat într-o tragedie

Se așteaptă ca oficialii spanioli să interogheze echipajul ambarcațiunii de agrement sub pavilion britanic pe care se afla tânăra de 30 de ani atunci când rechinul i-a smuls piciorul. Ambarcațiunea numită Dalliance Chichester a părăsit Gran Canaria sâmbătă pentru ceea ce a fost descris ca fiind o „călătorie de agrement”.

Paza de coastă spaniolă a alertat ambarcațiunile din apropiere, iar una dintre ele s-a apropiat de catamaran pentru a oferi echipajului medicamente pentru femeia rănită.

De asemenea, aceștia și-au informat omologii marocani, precum și paza de coastă britanică, întrucât catamaranul, o ambarcațiune de agrement lungă de 17 metri și lată de opt metri, naviga sub pavilion britanic.

Marocanii nu au transportat femeia la spital pentru că nu aveau „resursele necesare”

Catamaranul Dalliance Chichester pe care naviga femeia

Potrivit rapoartelor locale, autoritățile marocane au refuzat să transfere femeia rănită (30 de ani) în orașul Rabat pentru tratament medical de urgență.

Au cerut gărzilor de coastă spaniole să își asume responsabilitatea deoarece nu aveau „resursele necesare”. În zona în care a avut loc incidentul nu au mai fost documentate atacuri ale rechinilor.

Poliția locală a confirmat în iunie prezența unui rechin ciocan, lung de 3,5 metri

În iunie, plajele de vacanță de pe coasta de est a Gran Canaria au fost închise în urma observării unor rechini. Poliția locală a confirmat ulterior, prin intermediul unei drone, că unul dintre rechinii observați era un rechin ciocan de 3,5 metri lungime.

Majoritatea speciilor de rechini ciocan sunt considerate inofensive pentru oameni și au fost înregistrate puține atacuri, însă aceștia sunt vânători agresivi, iar mărimea și ferocitatea lor îi fac potențial periculoși. Aceștia pot crește până la 6 metri în lungime și pot cântări până la 1.000 de kilograme.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri