Simona Ionescu / Redactor Șef

Medicul sinucigaș și iubit al doctoriței de la spitalul Pantelimon a ieșit din comă. S-a mai pornit o anchetă

Medicul sinucigaș și iubit al doctoriței de la spitalul Pantelimon a ieșit din comă. S-a mai pornit o anchetă
Iubitorul doctoriței Maria Miron, supranumită „doamna cu coasa”, a încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov. Autoritățile au deschis încă o anchetă.

Medicul Cristian Laurențiu Pleșa, iubitul doctoriței de la spitalul Pantelimon, cunoscută drept „doamna cu coasa”, a încercat să se sinucidă vineri într-o toaletă publică din Brașov. Numele medicului apare în stenogramele din dosar, în timpul unei discuții cu partenera sa.

Interceptare din 12 aprilie 2024, cuprinsă în referatul procurorilor

Medicul își făcuse o perfuzie într-o toaletă publică, dar ușa s-a deblocat

Medicul Pleșa, despre care s-a spus că este iubit al doctoriței Maria Miron, a fost găsit de o persoană într-o toaletă publică din Piața Sfântul Ioan Brașov care a sunat imediat la numărul de urgență 112. Potrivit anchetatorilor, acesta își făcuse o perfuzie în care se crede că pusese un somnifer foarte puternic.

Lângă el, au fost găsite pe jos mai multe fiole cu numele medicamentului folosit. Cristian Laurențiu Pleșa a fost dus în comă la spital, dar azi este conștient, însă procurorii au relatat că „bărbatul nu a putut fi audiat de organele de poliție”. Bărbatul se află la Spitalul Militar din Brașov.

Dr. Pleșa, cu grad de colonel fiindcă lucra la secția ATI a Spitalului Militar din București, a fost descoperit de un trecător. Medicul intrase într-o toaletă publică modernă, care are un sistem de blocaj pe o durată de 15 minute. Dacă persoana dinăuntru nu iese în acest interval de timp, ușa se deblochează singură și se deschide. Astfel a putut fi descoperit de trecătorul brașovean.

Reprezentanții MApN fac cercetări pentru a descoperi dacă medicamentele folosite au fost luate din spitalul în care acesta lucra.

„Și-a administrat o perfuzie cu o substanță de uz medical”

Doctorița de la Spitalul Pantelimon numită și „doamna cu coasa” și iubitul sinucigaș

„În data de 16.08.2024 la ora 13:06 organele de poliție din cadrul secției 1 de Poliție Brașov au fost sesizate cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență într-o toaletă publică din Piața Sfântul Ioan din municipiul Brașov, după ce aceasta, cel mai probabil, și-a administrat o perfuzie cu o substanță de uz medical.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru a primi îngrijirile medicale necesare, ulterior fiind transferat la Spitalul Militar din Brașov.

Cercetările, făcute de secția 1 de Poliție Brașov și de Parchetul Brașov. MApN face altă anchetă

În prezent, cercetările se efectuează in rem cu privire la infracțiune de vătămare corporală din culpă, de către organele de poliție din cadrul „Secției 1 de Poliție Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Reprezentanții MApN fac cercetări pentru a descoperi dacă medicamentele folosite au fost luate din spitalul în care dr.col. Cristian Pleșa lucra, adică Spitalul Militar Central din București.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre