Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul morții actorului care s-a stins în somn a fost deslușit după un an. Ce au descoperit medicii

Misterul morții actorului care s-a stins în somn a fost deslușit  după un an. Ce au descoperit medicii
La aproape un an de la moartea sa, cauza decesului lui Ray Liotta a fost făcută publică. Celebrul actor a murit la finalul lunii mai, anul trecut, în Republica Dominicană, acolo unde se afla pentru a filma o nouă peliculă. Nimic nu a anticipat tragedia.

Actorul Ray Liotta, cunoscut pentru rolul său principal din producția „Goodfellas” a lui Martin Scorsese (1990), a murit, la 67 de ani. Se afla la filmări, era energic, ca de obicei, totul decurgea normal, după cum aveau să povestească colegii lui de platou. Mai mult, actorul era foarte fericit. Cu doi ani în urmă și-a găsit dragostea vieții și se logodise.

Ray filma pe insulă „Ape periculoase”, iar o sursă apropiată actorului a declarat pentru TMZ.com că a murit în somn.  Cu o zi înainte, nu a fost nimic suspect. Logodnica lui Ray, Jacy Nittolo, a fost tot timpul cu el în acest proiect. Jacy și Ray s-au logodit în 2020, în preajma Crăciunului. El a anunțat cu entuziasm vestea fericită pe Instagram. Actorul a mai fost căsătorit, cu Michelle Grace, cei doi având și o fiică,  Karsen Liottacare calcă pe urmele tatălui ei.

Autoritățile au făcut publice cauzele decesului lui Ray Liotta

La un an de la decesul celebrului actor, oficialii din Republica Dominicană au descoperit că probleme cardiace și ale sistemului respirator au cauzat dispariția prematură a acestuia.

După o căsătorie încheiată, Ray Liotta s-a logodit la 65 de ani

Potrivit documentelor obținute de TMZ.com, modul de deces al actorului a fost catalogat ca fiind natural și non-violent. În actele medicale în urma autopsiei, la cauza decesului se menționează insuficiență respiratorie, edem pulmonar – adică lichid în plămâni – și insuficiență cardiacă acută. Medicul a mai constatat că suferea de arterioscleroză – o îngroșare a arterelor cauzată de o acumulare de plăci în mucoasa interioară – ceva ce duce adesea la diabet și alte probleme de sănătate.

Marele actor a fost abandonat de părinții naturali

Născut în New Jersey la 18 decembrie 1954, Liotta a fost adoptat la vârsta de șase luni, după ce a fost abandonat de părinții naturali într-un orfelinat. El a crescut în orașul său natal, iar apoi s-a mutat la New York și în cele din urmă s-a stabilit în Los Angeles, pentru a urma o carieră de actor. Primul rol de film al lui Liotta a fost în producția „The Lonely Lady” din 1983.

Recunoașterea talentului său a venit trei ani mai târziu, când Ray Liotta a jucat în filmul regizat de Jonathan Demme, „Something Wild”. Pentru acest film, Ray Liotta a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar la Globurile de Aur.

Liotta și-a dobândit notorietatea în 1990, pentru rolul principal din capodopera lui Martin Scorsese, „Goodfellas”, unde l-a interpretat pe mafiotul Henry Hill alături de Robert De Niro și Joe Pesci. Succesul filmului i-a deschis atât de multe uși la Hollywood încât, de atunci, a lucrat aproape fără oprire.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre