Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul morții celebrului artist: în camera de hotel s-au găsit droguri

Misterul morții celebrului artist: în camera de hotel s-au găsit droguri
În urmă cu două zile, o știre neagră devasta lumea muzicală și fani din întreaga lume. Poliția și legiștii au ridicat dintr-o cameră de hotel din Bogota, Columbia, trupul neînsuflețit al bateristului de la Foo Fighters, Taylor Hawkins.

Artistul nu avea decât 50 de ani și nu era cunoscut cu afecțiuni cardiace. Legendara trupă rock Foo Fighters sosise la Bogota joi, pentru a începe o serie de concerte în Columbia. Atunci a și anunțat că, pe 3 aprilie, trupa va fi prezentă la Gala premiilor Grammy din Las Vegas.

Vineri, formația avea programat un concert în Bogota, la Festivalul Estereo Picnic, urmat duminică de Lollapalooza Brasil, potrivit site-ului oficial. Doar că vineri, polițiștii au fost chemați de reprezentanții hotelului de lux deoarece unul din membrii trupei este mort, în camera lui.

Taylor Hawkins a murit. Vestea a fost făcută publică de trupă

„Familia Foo Fighters este devastată de pierderea tragică și prematură a dragului nostru Taylor Hawkins. Spiritul său muzical și râsul său contagios vor dăinui pentru totdeauna în noi toți”, se scria în comunicatul citat de CNN. „Inimile noastre sunt alături de soția, copiii și familia sa și cerem ca intimitatea lor să fie tratată cu cel mai mare respect în aceste momente dificile, de neimaginat”, a transmis Foo Fighters.

Foto: Trupa The Foo Fighters, într-un concert din 20 martie 2022 în Buenos Aires. Probabil una din ultimele fotografii

Nu s-a spus nimic despre cauza morții lui Taylor Hawkins, dar celebrul site TMZ a scris că a avut în trecut probleme cu drogurile, iar în 2001 a supraviețuit unei supradoze de heroină.

Ce au găsit anchetatorii în camera toboșarului

Noi informații obținute de jurnaliștii din Bogota arată că niște pulbere albă „asemănătoare cocainei” și halucinogene ar fi fost găsite în camera de hotel de cinci stele Casa Medina.

Ziarul columbian El Tiempo, citat de Daily Mail, a scris că un raport confidențial arătă că halucinogenele – droguri care modifică mintea și care pot include LSD – au fost găsite în camera lui Taylor Hawkins.

„În cameră, autoritățile columbiene au găsit o cutie de bere goală, o sticlă de vodcă deschisă, o sticlă de Coca-Cola și alte articole care sunt analizate de autorități.

Martorii de la hotel îmi spun că Taylor Hawkins a chemat ajutor la recepție din cauza „durerii în piept” înainte de a fi găsit mort în camera lui”, a declarat directorul unui post de radio.

De asemenea, s-a spus că în camera toboșarului au fost găsite mai multe pahare, stârnind speculații că Taylor s-a distrat cu niște oaspeți înainte de moartea sa.

Totodată, procurorii nu au făcut încă niciun comentariu oficial cu privire la speculația că moartea muzicianului ar putea fi legată de droguri.

Istoria trupei este tumultoasă

Alături de David Grohl, liderul formației, Taylor Hawkins era una dintre figurile emblematice ale trupei, căreia i se alăturase în 1997.

Foo Fighters a fost fondată în 1994 de Dave Grohl, bateristul trupei grunge Nirvana, după decesul liderului formaţiei, Kurt Cobain.

Pe 8 aprilie 1984, Cobain a fost găsit mort în casa lui din Lake Washington, Seattle, de către un electrician. Era împușcat în cap. Era cunoscut consumator de droguri, iar anchetatorii au concluzionat că a fost vorba de sinucidere. Circumstanțele dubioase ale morții lui Kurt Cobain au pornit o întreagă dispută în jurul morții sale, ce continuă și în ziua de azi: de-o parte sunt cei care au căzut de acord cu verdictul poliției – cel de sinucidere, iar de altă parte sunt cei care consideră că moartea sa a fost cauzată de o crimă. Anul trecut, FBI a declasificat dosarul lui Kurt Cobain, unde tot de sinucidere se vobea.

Formaţia Foo Fighters, din care mai fac parte basistul Nate Mendel şi chitariştii Chris Shiflett şi Pat Smear, a lansat 10 albume de studio şi single-uri precum ”Everlong”, ”Times Like These” şi ”Learn To Fly”. Trupa a câştigat 12 premii Grammy şi a fost inclusă în panteonul Rock & Roll Hall of Fame în 2021.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre