Simona Ionescu / Redactor Șef

Moarte suspectă în cazul „Rețeaua Epstein”. Francezul care-i furniza femei milionarului american s-a sinucis în închisoare

Moarte suspectă în cazul „Rețeaua Epstein”. Francezul care-i furniza femei milionarului american s-a sinucis în închisoare
Jean-Luc Brunel, un agent francez de modele, prieten apropiat cu Jeffrey Epstein, a fost găsit spânzurat în celula sa din închisoarea La Sante, din Paris.

În plin proces despre rețeaua de proxenetism, dezvoltată de fostul milionar american Epstein și englezoaica Ghislaine Maxwell, judecată acum la New York, a apărut o informație șocantă. Azi-noapte s-a produs moartean suspectă a furnizorului de tinere manechine, racolate din Franța de Brunel.

Moarte suspectă în cazul „Rețeaua Epstein”

Sinuciderea vine la câteva zile după ce Prințul Andrew a fost de acord să soluționeze procesul Virginiei Roberts, care-l acuza de abuz sexual, după ce s-au întâlnit prin Epstein și Ghislaine Maxwell.

În timpul multor anchete și ședințe în procese, victima abuzurilor Virginia Roberts l-a acuzat pe Brunel că a procurat mai mult de o mie de femei și fete cu care Epstein să se culce sau să le plaseze unor oameni influenți din mediile de afaceri și politice.

Jean-Luc Brunel, în vârstă de 74 de ani, era arestat de mai mult timp și așteapta un proces în Franța pentru violare de minori. Cu siguranță, moartea sa, asemănătoare cu cea a lui Jeffrey Epstain în celula sa dintr-o pușcărie americană, va alimenta teoriile conspirației în legătură cu cazul mult-mediatizat „Rețeaua Epstein”.

Reamintim că milionarul Jeffrey Epstain, amic al unor președinți de stat și politicieni de rang înalt ai lumii, a fost găsit spânzurat în celula sa, în august 2019, în timp ce aștepta să fie judecat. Camerele video din celula lui nu funcționau în momentul în care a murit, spânzurat de pat cu cearceaful.

Cum a fost găsit mort Jean-Luc Brunel în celulă

Procurorii de la Paris au confirmat că Brunel a fost găsit spânzurat în celula sa din La Santé, situată în sudul capitalei, la primele ore ale zilei de sâmbătă.

„O patrulă de noapte a găsit cadavrul în jurul orei 1 dimineața”, a spus o sursă de anchetă, citată de presă. „A fost lansată o anchetă judiciară, iar primele dovezi indică sinucidere”.

Problemele judiciare pentru fostul agent de manechie au început în decembrie 2020. Atunci Brunel a fost inculpat, după două zile de audieri, de către un magistrat de instrucție și poliție specializată dintr-un departament care se ocupă cu cazuri de pedofilie.

El a fost arestat pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion către Dakar, Senegal. A declarat anchetatorilor că pleca în vacanță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre