Simona Ionescu / Redactor Șef

Moartea a coborât din nou în familia celebrului actor Steve McQueen. Amintiți-vă de „Papillion” și „Marea evadare”!

Moartea a coborât din nou în familia celebrului actor Steve McQueen. Amintiți-vă de „Papillion” și „Marea evadare”!
Dincolo de înțelegere, anumite lucruri pur și simplu se întâmplă în anumite familii. Nu e vorba doar de talent sau pasiuni, care se transmit din generație în generație. Toți membrii unei familii pot să trăiască experiențe care par să îi urmărească. Unii ar spune că e destin, alții că e vorba de un blestem. Este și cazul acestei familii celebre de actori și piloți de curse din America.

Moartea a lovit din nou în familia renumitului actor Steve McQueen, celebru pentru rolurile din „Papillon” și „Marea evadare”. Evenimentele tragice par să se repete în această familie cunoscută din America. Nu e vorba doar de moștenirea talentului cinematografic sau a pasiunii pentru curse transmise din generație în generație, ci de faptul că toți membrii familiei McQueen au murit tineri. Celebrul actor a murit în floarea vârstei, fiica sa, foarte tânără, iar acum și fiul, actor cunoscut, a decedat.

O nouă moarte în familia celebrului actor Steve McQueen

Recent, vestea tristă a fost că fiul lui Steve McQueen, Chad McQueen, cunoscut pentru rolul „Dutch” din seria „Karate kid”, a murit la vârsta de 63 de ani. Acesta a decedat miercuri, la locuința sa din Palm Desert, California, din cauza unei insuficiențe de organ. Prietenul său de-o viață, Arthur Barens, a declarat pentru The Hollywood Reporter că Chad nu și-a revenit niciodată complet după un accident de curse suferit în 2006.

Chad McQueen, actorul din „Karate Kid” a murit la 63 de ani (Instagram)

Pe Instagram, copiii săi, Chase și Madison, au transmis un mesaj emoționant, spunând că tatăl lor a fost un exemplu de iubire și dedicare, atât față de ei, cât și față de mama lor. De asemenea, au menționat că pasiunea lui Chad pentru cursele auto a fost un mod de a onora moștenirea tatălui său, iar ei vor continua să ducă mai departe această tradiție.

„Călătoria sa remarcabilă ca tată iubitor pentru noi, împreună cu angajamentul său neclintit față de mama noastră, au exemplificat cu adevărat o viață plină de iubire și dăruire. Pasiunea lui pentru curse nu numai că i-a evidențiat talentul excepțional, ci a servit și ca o modalitate de a onora moștenirea tatălui său, o dovadă a valorilor insuflate în el.

Ne-a transmis pasiunea, cunoștințele și dăruirea lui și vom continua nu numai moștenirea lui, ci și a bunicului nostru. Ca familie, trebuie să traversăm această perioadă dificilă și cerem cu amabilitate intimitate când ne amintim și comemorăm viața lui extraordinară”, au scris aceștia.

Chad McQueen a urmat calea tatălui: s-a făcut actor și pilot de curse

Născut pe 28 decembrie 1960, la Los Angeles, Chad McQueen era fiul actriței Neile Adams și al starului de la Hollywood Steve McQueen. A crescut în Malibu și a urmat o carieră în actorie, apărând în filme precum „Skateboard” (1978), „Karate Kid” (1984), „Legea marțială” (1991), „Polițistul din New York” (1993), „Inelul morții” (1992) și „Linia roșie” (1995).

Chad a împărtășit pasiunea tatălui său pentru cursele auto încă de la o vârstă fragedă, câștigând prima sa cursă la doar 10 ani, într-o competiție dedicată copiilor pe platoul de filmare al peliculei „Le Mans” din 1971. Deși și-a construit o carieră în motor sport, un accident grav la Daytona International Speedway în 2006 i-a forțat retragerea din curse. Ulterior, a fondat compania McQueen Racing, care dezvoltă vehicule de înaltă performanță.

Tatăl actorului a fost un adevărat star de cinema, după o viață complicată

Tatăl lui Chad McQueen, Steve McQueen, a fost un star de prim rang la Hollywood, jucând în filme emblematice precum „Marea evadare” (1963), „Bullitt” (1968) și „Evadarea” (1972). Actorul a avut în paralel și o carieră de pilot de curse de mașini.

Actorul Steve McQueen a avut în paralel și o carieră de pilot de curse (Instagram)

Steve s-a născut pe 24 martie 1930, în Beech Grove, Indiana. Tatăl lui, William Terence McQueen, pilot acrobat, a părăsit-o pe mama lui Steve, Julia Ann, după șase luni de concubinaj. Julia era alcoolică și, ocazional, prostituată. Aflată în imposibilitatea de a se îngriji de un copil, l-a lăsat în grija bunicilor, la vârsta de trei ani, în Slater, Missouri. După sfârșitul Marii crize economice, bunicii și nepotul s-au mutat la ferma unchiului, care a devenit persoana cea mai apropiată din copilăria lui Steve.

Pasiunea pentru curse a apărut de la vârsta de 4 ani, după ce a primit cadou o tricicletă roșie, de ziua lui. La vârsta de 8 ani este luat acasă de mama lui care locuia cu noul soț în Indianapolis.

Actorul Steve McQueen a fost unul din starurile de la Hollywood (Instagram)

Dislexic, parțial fără auz din cauza unei infecții a urechii din perioada copilăriei, Steve McQueen nu s-a adaptat la noua viață. Bătut deseori de tatăl vitreg, la vârsta de 9 ani, fuge de acasă și trăiește pe stradă, intrând într-o bandă. E găsit și trimis înapoi la unchiul din Slater. Când împlinește 12 ani, Julia îi la din nou pe Steve ca să se mute împreună în California, unde ea s-a măritat a doua oară. Nici de data aceasta nu a reușit să îi ofere fiului o viață reală de familie: divorțează din nou ca să se mărite pentru a treia oară.

Filme reper în cinematografia mondială

Unul din filmele celebre în care a apărut Steve McQueen a fost „Papillon”, un film american lansat în 1973, regizat de Franklin J. Schaffner, bazat pe romanul autobiografic cu același nume scris de Henri Charrière. Acțiunea filmului începe în anii 1930, când un grup de aproximativ 100 de deținuți este deportat în colonia penitenciară din Guyana Franceză. După executarea pedepsei, aceștia sunt obligați să rămână în exil permanent.

Printre prizonieri se află Henri Charrière, poreclit Papillon datorită tatuajului de pe piept. El este condamnat pe nedrept pentru uciderea unui proxenet, o crimă pe care a negat-o mereu. În timpul călătoriei pe mare către colonie, Papillon leagă o prietenie cu Louis Dega, un falsificator de bani și îi salvează acestuia viața. Cei doi prieteni ajung într-un lagăr unde sunt forțați să muncească în condiții grele.

Afișul filmului „Papillon” în care apare Steve McQueen

De la un deținut, află despre sosirea unui om numit Richter, care le va cere deținuților să prindă un fluture albastru, cunoscut sub numele de Morphus. Cu ajutorul banilor, Papillon cumpără o barcă de la Richter, cu intenția de a evada, dar încercarea eșuează. După o altă tentativă eșuată, Papillon este condamnat la șase luni de izolare în „Silencium”, o celulă întunecată unde nu i se permitea niciun contact cu gardienii. În timpul detenției, el ajunge să mănânce insecte pentru a supraviețui.

Slăbit și bolnav, este transferat la spitalul închisorii, de unde reușește să pună la punct o nouă evadare. După mai multe aventuri, el și prietenul său  ajung la granița cu Columbia, dar sunt trădați de o călugăriță și capturați din nou de soldați. Urmează o nouă perioadă de detenție, apoi Papillon și Dega sunt deportați pe „Insula diavolului”, o închisoare de unde nimeni nu a reușit să evadeze vreodată. În timp ce Dega își găsește o ocupație în grădinărit, Papillon continuă să plănuiască evadarea, reușind în final să scape pe mare.

Un alt film reper din palmaresul lui Steve McQueen a fost „Marea evadare”. Bazat pe o poveste reală, filmul relatează şirul evenimentelor celei mai mari evadări a soldatilor din armata aliaţilor dintr-un lagăr german în timp celui de-Al Doilea Război Mondial.

Prima parte a filmului se axează pe eforturile realizate în pregătirea evadării şi pe procesul de săpare în secret al unui tunel. A doua parte tratează eforturile masive ale germanilor de a depista pe toţi cei 70 de prizonieri evadaţi ce sunt pe undeva prin Al Treilea Reich, încercând să-şi facă drum până în Anglia sau unele ţări neutre.

Celebrul actor Steve McQueen a murit în 1980, la vârsta de numai 50 de ani, în urma unei lupte cu cancerul, iar fiica sa, Terry, sora lui Chad, a decedat în 1998, la doar 38 de ani.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre