Raportul cu privire la moartea lui Diego Armando Maradona a stabilit că nu ar exista nicio urmă de alcool sau droguri în corpul fotbalistului care a murit pe 25 noiembrie. Cu toate acestea, au fost găsite medicamente psihoactive precum „venlafaxină, quetiapină, levetiracetam și naltrexonă”, potrivit unor surse.
Printre cele mai importante date pe care experții le-au dezvăluit este că nu a existat o moarte subită în cazul Maradona așa cum s-a crezut inițial și că agonia din patul în care s-a odihnit ar fi putut dura între șase și opt ore.
Autopsia a determinat că fostul căpitan al echipei campioane mondiale din Mexic 86 a murit că urmare a „edemului pulmonar acut secundar insuficienței cardiace cronice exacerbate” și a fost descoperită în inima sa o „cardiomiopatie dilatată”.
Cei implicați riscă dosar penal
Informațiile autopsiei vor fi decisive în dosarul penal deschis în urma plângerii formulate de avocatul Matías Morla care a acuzat neglijență medicală. Ipoteza unei infracțiuni a celor care se ocupă de sănătatea Maradona este întărită de raportul autopsiei: „Este la fel de important ceea ce a apărut ca ceea ce nu a reieșit din aceste teste de laborator, care la prima vedere confirmă faptul că lui Maradona i s-au administrat medicamente psihotrope, dar nu a primit medicamente pentru boala sa de inimă”, a declarat pentru publicația Télam unul dintre anchetatorii judiciari din caz.
Surse medicale ce fac parte din dosar au explicat că venlafaxina este un medicament antidepresiv utilizat pentru tratarea tulburărilor de anxietate: “Quetiapina este un antispihotic utilizat și pentru depresia severă și unele dependențe; iar levetiracetamul este un medicament antiepileptic care acționează asupra sistemului nervos central și poate provoca somnolență și o scădere a capacității de reacție.” Sursa a mai menționat că naltrexona blochează efectul medicamentelor opioide și este utilizată pentru a preveni simptomele în urma renunțării la consumul de alcool.
Printre cei acuzați se află doctorul personal al lui Maradona, Leopoldo Luque, care este suspectat de omor prin imprudență, dar și asistenta care se ocupa de îngrijirea acestuia, Gisela Madrid.
Cel mai bătrân om condamnat la moarte, judecat din nou. Ce s-a întâmplat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook