Simona Ionescu / Redactor Șef

Mobilizarea parțială în Rusia: Bărbații, ridicați noaptea din pat de autorități

Mobilizarea parțială în Rusia: Bărbații, ridicați noaptea din pat de autorități
Mobilizarea parțială decretată de liderul de la Kremlin a semănat groază printre ruși. Oamenii au fost ridicați din pat și transportați la birourile de înrolare

În regiunea Buriația, în seara zilei de 21 septembrie au început să fie emise citațiile pentru bărbații supuși serviciului militar.

Cei care au primit citații urmau să se prezinte a doua zi dimineață la birourile militare de evidență și înrolare, însă au fost situații în care autoritățile au dat buzna peste ei în case.

„Locuitorii republicii trebuiau să se prezinte la biroul militar de înregistrare și înrolare – de la 06.00 la 09.00 dimineața zilei următoare”, a spus șeful Buriației, Alexei Tsydenov, citat de stirileprotv. Cei mobilizați noaptea au fost luați din apartamentele lor și duși la birourile militare de evidență și înrolare.

Ni s-a ordonat să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i punem în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare, a spus unul dintre angajații unei administrații raionale din Buriația.

De aici, toți cei înrolați au fost trimiși cu autobuzele la Ulan-Ude, capitala Republicii.

Următoarea oprire a fost la punctul de adunare al Comisariatului Militar al Republicii Buriația de pe strada Shumyatsky. Aceasta este o zonă mare împrejmuită cu un gard, care este aproape adiacentă unei clădiri rezidențiale înalte. La o distanță de zece minute se află Lukodrom, unde au loc slujbe de pomenire pentru soldații căzuți în Ucraina.

Erau pregătiți

Primii care au fost aduși la stația de recrutare sunt locuitorii districtului Tunkinsky. Conform unui oficial al administrației locale, 130 de persoane au fost luate din zonă. În toată Buriația sunt aproximativ 980.000 de oameni, putând fi mobilizați 6-7.000 de bărbați.

Printre cei care au primit ordin de înrolare s-a aflat și directorul școlii de învățământ general din satul Kyren.  Nimeni nu este nemulțumit, toți știu că vor ajunge în prima linie a frontului și că este necesar să lupte.

„Toată lumea știa că va avea loc mobilizare și erau pregătiți că vor veni după ei, a declarat oficialul administrației raionale.

Bărbații mobilizați din Buriația vor fi trimiși la Chita sau Blagoveșcensk. Acolo vor urma pregătire militară, după care vor ajunge pe frontul din Ucraina.

300.000 de rezerviști vor fi convocați

După înfrângerile majore de pe frontul din Ucraina, președintele rus a anunțat miercuri „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a spus la televiziunea rusă că Rusia va convoca 300.000 de rezervişti. Dacă ajung să se confrunte cu forțele ucrainene pe linia frontului, probabil că aceștia vor deveni cele mai noi victime ale invaziei pe care Putin a început-o în urmă cu mai bine de șapte luni și în timpul căreia armata rusă a eșuat în aproape fiecare aspect al războiului modern, scrie CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre