Simona Ionescu / Redactor Șef

Monica Davidescu și alți actori răspund la telefon românilor afectați de COVID-19

Monica Davidescu și alți actori răspund la telefon românilor afectați de COVID-19
Dacă tot nu au spectacole, măcar să facă ceva util! Monica Davidescu și alți actori ai teatrului Național București răspund la telefoanele Direcţiei de Sănătate Publică. Vorbesc despre COVID-19.

Artiștii sunt greu loviți în această perioadă plină de restricții din pricina COVID-19. Monica Davidescu și alți actori au decis să fie de folos oamenilor.

Monica Davidescu și alți actori răspund la telefon

Monica Davidescu, Istvan Teglaș și alți actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de alţi angajaţi ai instituţiei, lucrează ca voluntari la un call center al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Cei care au probleme de sănătate sau doar vor să se informeze despre COVID-19, au șansa de a vorbi direct cu un mare actor.

Call center-ul este amenajat de organizaţia Geeks for Democracy, cu sprijinul DSP şi STS, într-o clădire aflată în spatele sediului TNB.

Actorii au fost instruiți ce să spună

După ce au fost instruiţi de voluntari cu experienţă şi după ce au fost o perioadă secondaţi de aceştia, actorii au răspuns apelurilor şi au încercat să îi ajute pe bucureşteni cu informaţiile solicitate.

„Particip în acest proiect pentru că mi s-a părut foarte interesant să poţi să dai o mână de ajutor operatorilor din call center DSP, pentru că fac o muncă foarte grea aici, pe de altă parte să poţi asculta oamenii şi să îi întrebi cum se simt, să le găseşti o soluţie şi m-am bucurat că din cele 8-10 apeluri pe care le-am luat până acum am reuşit să îi fac pe oameni să completeze corect toate documentele, să îşi obţină concediul medical sau să îi trimit spre Ambulanţă pentru a-şi face testul”, a declarat Monica Davidescu, citată de Agerpres.

„Trăim nişte vremuri cumplite şi atunci, noi, ăştia care suntem sănătoşi şi pe baricade, să fim în linia întâi şi să dăm un exemplu că se poate trece cu o atitudine mai pozitivă peste greutăţi. Noi, actorii, asta putem face cât teatrele sunt închise. Decât să stai acasă şi să te uiţi la lucruri negative, mai bine vii, dai o mână de ajutor 2-3 ore pe zi, nu cred că e foarte greu”, a spus şi Ileana Olteanu, potrivit Agerpres.

Între participanţi s-au aflat Monica Davidescu, Lari Giorgescu, Ileana Olteanu, Ionuţ Toader, Richard Bovnoczki, Mihai Munteniţă, Crina Semciuc, Andrei Finţi, Răzvan Oprea, Istvan Teglaş şi Victoria Dicu. Demersul actorilor şi al colegilor lor din TNB va continua în perioada următoare.


Cum se laudă Nadia Comăneci cu fiul ei. Nu ratați acest video!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre