Plățile cash, limitate de la 1 noiembrie, a dat peste cap viața românilor. Afacerista Monica Tatoiu s-a enervat îngrozitor și a explicat cât de greșită este legea.
”Hoțul strigă hoțul! Nu o să reușească să facă nimic pentru că românul decât ăștia care stau în birouri și vor ei să facă niște reguli. Cât de idiot poți să fii să vrei să scoți cash-ul. Imaginați-vă cade curentul, eu sunt la piață am coșul plin, să presupunem că e o pană, nu este conexiune, ce facem? Doamna nu vinde eu nu pot să cumpăr. Nu se poate! În piață nu vii să plătești cu cardul.
„Ei nu sunt în stare să colecteze TVA-ul și vor să colecteze de la mine?”
Lasă-i și pe ăștia să câștige cum câștigi tu la toate părăndărăturile. Nu vor să recunoască. Ei vor să stârpească corupția…. Eu care am doctoratul în matematică dacă nu e fiul meu lângă mine, eu sunt țoapă tehnică, apăs pe butonul roșu.
Aia din birouri cum pot să nu gândească, când îți vine ală să îți lucreze în grădină îi dai bani pe card, nu se poate. Ei nu sunt în stare să colecteze TVA-ul și vor să colecteze de la mine? Să fim serioși”, a declarat Monica Tatoiu la România TV.
Începând de azi, achitarea cu numerar se poate face doar în limita a 1000 de lei
Începând cu data de 1 noiembrie au apărut schimbări majore în ceea ce privește plata cash, românii fiind obligați să respecte un plafon. Cine încalcă regulile, va primi amendă. Potrivit legii, veți putea achita cu numerar doar în limita a 1000 de lei, restul trebuie plătit cu cardul sau prin tranzacții bancare.
Între o persoană juridică și o persoană fizică nu se pot face încasări și plăți cash mai mari de 5000 de lei. De asemenea, în casieriile magazinelor nu trebuie să se afle la sfârșitul zilei, mai mult de 50.000 de lei. Potrivit specialiștilor, legea va fi greu de aplicat, întrucât doar 40% dintre români au carduri, iau pensia de la poștaș sau salariul direct de la casierie. Cu atât mai puțin se poate respecta legea la țară, unde sunt persoane care abia dacă au auzit de cardul bancar.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook