Simona Ionescu / Redactor Șef

Mormântul Stelei Popescu, lăsat în paragină. Familia a dat-o uitării

Mormântul Stelei Popescu, lăsat în paragină. Familia a dat-o uitării
Una dintre cele mai iubite artiste ale românilor, Stela Popescu, se răsucește în mormânt. Foarte rar familia ajunge la locul său de odihnă să-i aducă o floare sau să-i aprindă o lumânare.

Moartea Stelei Popescu i-a îndurerat pe toți românii, dar și pe colegii de breaslă. La șase ani de la decesul vedetei, mormântul acesteia nu se deosebește cu nimic de alte locuri de veci uitate într-un colț de cimitir

La mormântul Stelei Popescu se găsesc doar flori ofilite

Mormântul unde Stela Popescu își doarme locul de veci, e demn de milă. Rare sunt momentele în care cineva din familie își amintește că în acest loc se află una dintre marile valori ale României. Iar de flori proaspete, nici nu poate fi vorba. Deși, toată viața, doamnei comediei românești nu i-au lipsit niciodată din casă cele mai frumoase aranjamente. Oamenii de rând care ajung însă la cimitir să-și plângă familia, îi mai aprind Stelei câte o lumânare și se roagă pentru sufletul ei bun.  

Ce spune legea cimitirelor

Cum a ajuns mormântul Stelei Popescu, după șase ani de când actrița a plecat dintre noi

Potrivit legii cimitirelor, dacă timp de doi ani locurile de veci nu sunt întreținute corespunzător, administratorii cimitirelor au dreptul să le confiște și ulterior să le dea altor persoane. De asemenea, cei care nu plătesc taxele pentru mormintele concesionate riscă să rămână fără acestea.

Stela Popescu a murit cu o lună înainte să împlinească 82 de ani

Cea mai iubită actriță de comedie, Stela Popescu, s-a stins în 2017, cu doar o lună înainte să împlinească 82 de ani. Aceasta a fost găsită fără suflare în locuința sa, iar medicii chemați de fiica sa adoptivă au spus că suferise un stop cardiorespirator.

„Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu acordat în 2013.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre