Moștenirea lui Corneliu Vadim Tudor, dusă mai departe. Fiica tribunului, Lidia, nu a uitat lecțiile învățate de la tata

Supranumit „Tribunul”, Corneliu Vadim Tudor a fost la un pas de a deveni președintele României în anul 2000. A fost însă învins de Ion Iliescu și nu avea să mai prindă niciodată șansa de a ajunge în turul 2 alături de vreun alt candidat.
De multe ori catalogat drept naționalist, extremist, dar și xenofob, Vadim a rămas în memoria colectivă printre altele pentru stilul său oratoric. Ușurința și satira cu care își înjura adversarii și pe cei care îl enervau a rămas inclusiv punct de referință printre glumele pe internet. Tribunul avea însă și o latură sensibilă, dovada constând în poeziile pe care le-a scris. Om și politician complex, Vadim și-a educat cele două fiice, pe Lidia și pe Eugenia, insuflându-le valorile în care el a crezut.
În ceea ce o privește pe Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, aceasta a ales calea politicii, la fel ca tatăl ei. A plecat din PRM în 2019 și a încercat ulterior să lanseze „Partidul Vadimist Român”. În 2023, s-a înscris în AUR, partidul fondat de George Simion. A candidat apoi pentru funcția de primar al Sectorului 5, dar a fost învinsă de Piedone și a ieșit pe locul 4, cu 10% din voturi.
Fiica cea mare a lui Vadim mărturisea la un moment dat că scopul ei este să ajungă „ca tata”, însă de asemenea menționa că nu vrea să se folosească de imaginea acestuia, scriitor, jurnalist și președinte al Partidului România Mare, ci își dorește să reușească prin forțe proprii.
La fel ca tatăl ei, Lidia Vadim Tudor este suveranistă. Postează des în mediul online diverse păreri pe care le are sau pe care le susține. Recent, a demonstrat încă o dată că este o suveranistă convinsă, atunci când și-a întrebat urmăritorii: „Credeți că este necesară unificarea forțelor suveraniste, în fața asaltului sistemului?”
De altfel, cu o zi înainte de alegeri, pe 17 mai, Lidia Vadim și-a vizitat tatăl la mormânt, așa cum face des. S-a recules și a transmis de acolo și un mesaj, prin care a ținut să întărească ideea că duce numele și moștenirea lui Corneliu Vadim Tudor mai departe.
„Cât de mult a iubit tata neamul românesc… Am datoria morală să duc lupta lui mai departe, alături de cei care se află acum în prima linie. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a transmis Lidia Vadim.
În imaginea în care a fost surprinsă Lidia Vadim, se poate observa și poezia inserată pe mormântul Tribunului, scrisă chiar de el, „Fă-mă, Doamne, o lacrimă”. Aceasta a fost transcrisă fără modificări, așa cum a lăsat-o în urmă Corneliu Vadim Tudor și cum se găsește, de altfel, pe site-ul oficial al acestuia, chiar și acum, la 10 ani de la moartea sa.
„Ne despărţim, o viaţă nouă
Începem astăzi amîndoi
Iar florile scăldate în rouă
Se vor aprinde fără noi.
Eu am să plec spre miazănoapte,
Tu vei porni spre miazăzi
Şi-n urmă întîmplări şi fapte
Ce mustrător ne vor privi.
Fă-mă Doamne-o lacrimă
Să cad pe obrazul Tău
C-am iubit cu patimă
Iar de mor nu-mi pare rău.
Fă-mă, Doamne, ce vrei Tu
Eşti pe viaţa mea stăpîn
Fă-mă floarea ce căzu
La iubita mea în sîn.
Şi cînd ţi-o fi mai greu pe lume
Să-ţi aminteşti cît te-am iubit
Nu ştiu cum s-a-ntîmplat anume
Dar totul are un sfîrşit.
Eu nu ştiu cine-a fost de vină
Ce mari orgolii ne-au învins
Mi-e inima de viscol plină
Iar focu-n candelă s-a stins…
De ce plîngi? De ce plîngi?
Fă-mă Doamne-o lacrimă…
Fă-mă Doamne-o lacrimă…
Fă-mă Doamne-o lacrimă…”
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook