Simona Ionescu / Redactor Șef

Moștenitoarea imperiului de miliarde a amenințat că își va lua viața. Ultimele detalii despre tânăra de 16 ani

Moștenitoarea imperiului de miliarde a amenințat că își va lua viața. Ultimele detalii despre tânăra de 16 ani
Mint Butterfield, în vârstă de 16 ani, fiica a doi miliardari americani a dispărut acum o săptămână. Dispariția tinerei a fost raportată de mama ei, fondatoarea Flickr, Caterina Fake.

Tatăl fiicei dispărute este miliardarul Stewart Butterfield este co-fondator al Slack și are o avere de 1,6 miliarde de dolari.

Au apărut acum noi detalii în căutarea Mint Butterfield. Fiica adolescentă dispărută a doi prestigioși magnați din Silicon Valley a fost văzută luni într-un port de feribot la aproximativ 80 de kilometri de casa mamei sale din zona San Francisco, a declarat un prieten de familie.

Fata ar fi fost văzută pe 23 aprilie

Mint Butterfield, în vârstă de 16 ani, a dispărut de la casa mamei sale din Bolinas, în zona bogată, la 21 aprilie. Mama ei, fondatoarea Flickr, Caterina Fake, a anunțat dispariția ei a doua zi. Într-o postare pe Facebook, un prieten de familie a declarat că adolescenta a fost văzută în Larkspur Landing, o comunitate de coastă situată la nord de San Francisco, pe 23 aprilie.

Fata este elevă la un internet din comitatul Napa

Stewart Butterfield, tatăl fetei dispărute

Mint, moștenitoarea unei averi de 1,6 miliarde de dolari datorită în parte tatălui ei, Stewart Butterfield, care este fondatorul aplicației de mesagerie de lucru Slack, este elevă la un internat din comitatul Napa. Acesta a vândut Slack către Salesforce în 2021 pentru 28 de miliarde de dolari și a părăsit în mod oficial compania în 2022. Potriit USA Today, fata ar fi lăsat un bilet, apoi, a plecat cu o valiză undeva târziu în noapte sau dimineața la primele ore.

Adam Schermerhorn, un sergent al Biroului șerifului din Marin County, a declarat miercuri că se crede că Mint se află în faimoasa secțiune Tenderloin din San Francisco, o zonă pe care a frecventat-o în trecut.

Are probleme cu drogurile

San Francisco Standard a relatat că Mint are un istoric de abuz de substanțe și este un vizitator cunoscut al districtului Tenderloin. Cu toate acestea, autoritățile nu au confirmat dacă de data aceasta a vizitat zona de bunăvoie sau dacă există semne că ar fi fost reținută cu forța. Cartierul Tenderloin din San Francisco este cunoscut pentru comunitatea sa vibrantă, dar afectat de un nivel ridicat de criminalitate, de lipsa de adăpost și de abuz de droguri.

Provenind din epoca Goanei după aur, cu un amestec de familii cu venituri mici, imigranți și o populație semnificativă de persoane fără adăpost, zona se confruntă cu probleme de salubritate și de sănătate publică.

Cum arată tânăra

Mama ei, Caterina Fake, are legături profunde cu Finlanda și vizitează frecvent această țară

Fata are 1,65 metri înălțime, cântărește în jur de 45 de kilograme și a fost văzută ultima dată purtând un hanorac negru, pantaloni de pijama din flanelă și cizme negre. Orice persoană care deține informații despre locul unde se află Mint este rugată să contacteze Biroul șerifului din Marin County. Departamentul de Poliție din San Francisco nu a precizat dacă este implicat în căutări.

Prietenii miliardarului redistribuie fotografia adolescentei

Influencerul X și jurnalistul Yashar Ali a repostat afișul cu dispariția lui Mint într-un mesaj care a fost vizualizat de 500.000 de ori. „Nu vă cer adesea ajutorul, dar am nevoie de el acum… fata de 16 ani a prietenului meu a dispărut” a scris Ali. Un politician proeminent din Bay Area, Matt Dorsey, a redistribuit și el imaginea.

Părinții au divorțat în anul în care s-a născut fetița

Fake și Butterfield s-au căsătorit în 2002, după ce s-au cunoscut în 2000 în San Francisco. În 2004, cuplul a fondat împreună Flickr, înainte de a-l vinde către Yahoo în 2005. Ei au divorțat în același an în care s-a născut Mint, singurul lor copil împreună, în 2007, din motive nedezvăluite. În urma despărțirii lor, el s-a mutat la Vancouver pentru a înființa o nouă companie.

„Simțeam că întreaga mea viață se destramă și că ar trebui să plec și să mă duc în India sau ceva de genul acesta. A fost o perioadă oribilă”, a declarat Butterfield pentru Wired în 2014.    Butterfield s-a logodit cu o altă CEO din domeniul tehnologiei, Jennifer Rubio, în 2019. Cuplul are doi copii împreună.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre