Simona Ionescu / Redactor Șef

Moștenitorul imperiului unei celebre băuturi carbogazoase, găsit vinovat de viol! E obligat la plata unor daune record

Moștenitorul imperiului unei celebre băuturi carbogazoase, găsit vinovat de viol! E obligat la plata unor daune record
Alki David, moștenitorul imperiului global Coca Cola, a fost găsit vinovat de agresiune și viol de către un juriu din Los Angeles. Miliardarul este obligat la plata unor daune record, care intră în istorie.

Alkiviades ‘Alki’ David, moștenitor al familiei Leventis precum și al imperiului internațional de îmbuteliere Coca Cola, este cunoscut pentru compania sa de holograme, Hologram USA, care a creat avatare animate 3D ale unor artiști decedați, inclusiv Tupac și Michael Jackson. The Sunday Times estimează averea sa la 3,7 miliarde de dolari. După ce în ultimii ani miliardarul în vârstă de 56 de ani a fost acuzat de mai multe ori de agresiune sexuală și viol, un juriu l-a obligat acum la plata unor despăgubiri istorice către victimele sale. 

În trecut, David a avut numeroase condamnări pentru agresiune sexuală. În 2019, fosta asistentă de producție Mahim Khan a câștigat o despăgubire de 58 de milioane de dolari împotriva lui pentru agresiune sexuală. Înainte de aceste acuzații, David a pierdut 80 de milioane de dolari într-o serie de condamnări pentru agresiuni sexuale datând din 2014.

Miliardarul are istoric lung de acuzații 

Sistemul juridic american permite ca, în cazul unor acuzații, victima și agresorul se pot înțelege înainte de a se ajunge la proces, cu condiția ca acuzatul să plătească o sumă de bani sau prin diverse alte metode. În 2016, moștenitorul Coca Cola a rezolvat două cazuri de agresiune în afara instanței fix prin această metodă, dar a fost obligat să plătească 5 milioane de dolari fostei angajate Lauren Reeves. 

Angajata Lauren Reeves a primit 5 milioane de dolari pentru agresiune într-un caz împotriva lui David, caz care a adus prima mențiune a „camerei de viol” existente în corporația sa.
Sursa foto: DailyMail

Aceasta a susținut că el i-a pus mâinile pe gât și i-a împins scaunul într-un perete. Ulterior, în aprilie 2019, moștenitorul Coca Cola a fost obligat să plătească daune punitive de 8 milioane de dolari unei femei care a susținut că a fost concediată după ce a refuzat să facă sex cu el.

Despăgubire record de 900 de milioane de dolari

Acum, David este obligat să plătească cea mai mare despăgubire pentru daune sexuale din istorie, în valoare de 900 de milioane de dolari, unei foste angajate. Verdictul unanim, pronunțat în fața judecătorului, include 100 de milioane de dolari drept daune compensatorii și 800 de milioane de dolari drept daune punitive. Acest caz a ieșit la iveală după ce David a fost acuzat că a violat o altă angajată, a cărei identitate nu a fost dezvăluită. 

David a fost obligat la plata unor despăgubiri record pentru că a violat o fostă angajată

Instanței i s-a spus că David avea ușa departamentului de resurse umane al companiei sale decorată cu o imagine pornografică inscripționată cu „HER-ASS” (trad. – fundul ei) și că personalul se referea la un birou din sediul său din California drept „camera violului”. 

Miliardarul neagă în continuare acuzațiile 

„Acest verdict monumental marchează un triumf semnificativ pentru justiție și stabilește un precedent în lupta împotriva agresiunilor sexuale la locul de muncă,” a declarat avocatul femeii, Gary Dordick. „Nu doar că face dreptate pentru Jane Doe (n.r. nume fictiv pentru a proteja identitatea victimei), dar transmite și un mesaj puternic tuturor victimelor agresiunilor sexuale: vocea voastră contează, iar justiția este la îndemână.”

Alki David neagă în continuare acuzațiile
Sursa foto: DailyMail

David a negat toate acuzațiile de comportament sexual inadecvat, spunând: „Nu am atins-o pe  niciuna dintre aceste femei”. Acesta a avut o atitudine sfidătoare și perturbatoare pe parcursul mai multor procese din 2019 la Curtea Superioară a Comitatului Los Angeles. 

A avut crize de furie în sala de judecată

El a avut frecvente crize de furie în care a lansat înjurături, batjocorindu-și victimele și pe avocații acestora, ceea ce i-a adus sancțiuni de aproape 10.000 de dolari, precum și îndepărtarea din sala de judecată de mai multe ori. 

Tot în 2019, David a fost arestat în St. Kitts după ce a zburat cu avionul său privat având la bord aproximativ 5.000 de plante de cannabis.

„M-au epuizat complet de resursele mele financiare,” a spus David despre victimele sale pentru o publicație în 2021. „Din fericire, am o mamă minunată, Dumnezeu s-o binecuvânteze, care m-a susținut.”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre