Simona Ionescu / Redactor Șef

Musk și-a angajat apropiații la Twitter. Concedierile angajaților vechi continuă

Musk și-a angajat apropiații la Twitter. Concedierile angajaților vechi continuă
Săptămâna trecută, Elon Musk le-a dat fiori directorilor de la Twitter pe care i-a lăsat fără loc de muncă.

Potrivit informațiilor oferite de Washington Post, Elon Musk nu s-a oprit aici. Urmează o nouă rundă de concedieri.

Musk și-a angajat apropiații la Twitter. Concedierile continuă

Imediat ce a preluat platforma, Musk a dat afară consiliul de administrație și astfel a preluat controlul asupra companiei, devenind singurul director. Potrivit surselor, cel care ar fi condus discuțiile privind reducerile de personal ar fi fost chiar reprezentantul legal al miliardarului, avocatul Alex Spiro.

Conform unui document, la sfârșitul anului trecut, Twitter avea peste 7.000 de angajați. Printre cei nouă directori pe care acesta i-a dat afară se numără atât fostul președinte al consiliului de administrație Bret Taylor cât și fostul director general, Parag Agrawal.

Pe cine a luat Elon Musk să-i fie aproape

Tot presa americană susține faptul că Elon Musk și-ar fi angajat apropiații la Twitter, prima persoană care a venit să-i ofere o mână de ajutor fiind investitorul în tehnologie Jason Calacanis.

Acesta a făcut și un prim pas ca să le arate tuturor ce funcție are și și-a schimbat biografia de pe Twitter în „chief meme officer”. Mai mult, el a pus o fotografie în care apare cu o cană de cafea pe care se află logo Twitter.

Cel mai bogat om din istorie

Conform topului Forbes, averea lui Musk se apropie acum de 300 de miliarde de dolari după ce a devenit principalul acționat Twitter, devenind cel mai bogat om din lume. El are bani mai mulți decât averea combinată a fondatorilor Google, Larry Pag cu 120 miliarde de dolari și Sergey Brin, cu 115 miliarde de dolari.

Potrivit unor documente prezentate de Twitter Inc. către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, Elon Musk are acum un pachet de 73.486.938 acţiuni la Twitter. Acestea aveau cu câteva zile valoarea de 2,9 miliarde de dolari și sunt deținute de Elon Musk Revocable Trust.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre