Zilele acestea Nadia Comăneci le arată românilor că nu a uitat de unde aplecat, dar și că îi este dor de România. Pe de altă parte, le-a servit americanilor „tezaurul” cu care a plecat din țara mamă. În timp ce mulți români plecați peste hotare, indiferent de nivelul de succes la care ajung, își abandonează originile, Nadia Comăneci e mândră că este româncă și ține să puncteze acest lucru ori de câte ori are ocazia.
Nadia Comăneci, viață de familie perfectă în America
După cum știți, prima gimnastă care a obținut nota 10 la Olimpiadă trăiește visul american în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Oklahoma. Ea a părăsit clandestin România, în noaptea de 27 / 28 noiembrie 1989 și a cerut azil politic guvernului american.
Ulterior, a ales să își continue viața în America, și trăiește alături de soțul ei, sportivul Bart Conner, fost gimnast de performanță, cel cu care s-a căsătorit în 1996. Fosta mare campioană a României a devenit în 2001 cetățean american. Cei doi au un băiat, Dylan Paul Conner, care s-a născut în 2006, când Nadia Comăneci avea 46 de ani.
Fosta olimpică de 10 le-a arătat americanilor „tezaurul” cu care a plecat din România
Nadia Comăneci se laudă pe rețelele sociale că a plecat din România ducând cu ea un adevărat „tezaur”, și anume o prețioasă rețetă de sarmale în foi de viță. Pentru sărbătoarea de Thanksgiving (n.r. trad. – Ziua Recunoștinței), vedeta a preparat sarmale după rețeta proprie și a postat imaginile pe internet, spre bucuria fanilor ei.
„Lucrând la contribuția mea pentru #thanksgiving”, a postat vedeta, care punctează că le arată americanilor tradiția românească, gătindu-le sarmale. Pentru această sărbătoare, Nadia Comăneci a pregătit sarmale din carne de curcan în foi de viță, după cum a dezvăluit într-o postare pe Instagram.
De ce este importantă sărbătoarea Thanksgiving
Ziua recunoștinței (în engleză, Thanksgiving Day) este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește pentru bogăția recoltei din acel an. Aceasta se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada), fiind o sărbătoare a familiei. De exemplu, în Statele Unite, majoritatea firmelor (în afară de magazinele mici) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving, pentru a permite angajaților să se reunească cu familia.
Sursa foto / video: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook