Simona Ionescu / Redactor Șef

Naomi a ajuns în România. Mâine, 13 mai, va fi condusă pe ultimul drum

Naomi a ajuns în România. Mâine, 13 mai, va fi condusă pe ultimul drum
Naomi, prima femeie transgender din România s-a întors acasă. Trupul neînsuflețit al cântăreței a fost depus la Cimitirul Străulești 2, unde cei care au iubit-o își pot lua adio. Luni, 13 mai, va fi condusă pe ultimul drum.

Prietenii cântăreței Naomi va fi condusă pe ultimul drum luni, 13 mai 2024. Vedeta a decedat pe 19 aprilie, la doar 46 de ani, pe un pat din spital din Dortmund, Germania – unde era stabilită de mai mulți ani.

A murit în urma unui accident vascular cerebral.

Înmormântarea va avea loc 13 mai, de la ora 10.00, la Cimitirul Străulești 2

Naomi a fost repatriată cu marea greutate, după ce s-au implicat două asociații care luptă pentru drepturile comunității LGBT. Pentru ca prima femeie transgender din România să ajungă acasă a fost nevoie de 6000 de euro. „Duminică, 12 mai, va avea loc, de la ora 18 la ora 24, priveghiul la capela cimitirului Străulești 2. Luni, 13 mai, de la ora 10, va fi înmormântarea, la cimitirul Străulești 2”, au transmis prietenii lui Naomy, pe Facebook.

Familia nu a avut loc de veci

Pe lângă cei 6000 de euro, a mai nevoie de încă 8000 de lei pentru înmormântare, familia neavând nici locul de veci.

„Mulțumim pentru tot ajutorul vostru pentru Naomy!  Mai avem nevoie de 8000 de lei. De când am lansat apelul și până azi am reușit să strângem suma necesară pentru repatriere, iar pentru procedurile de înmormântarea ce vor avea loc la București, mai avem nevoie de 8000 de lei”, a anunțat organizația Identity Education.

Cântăreață, compozitoare de etnie rromă

Naomi, pe numele său adevărat Florin Moldovan, a venit pe lume pe 25 aprilie 1977, la Sighișoara și a fost o cântăreață și compozitoare de etnie rromă. Viața i-a fost grea, fiind abandonată la doar trei zile de la naștere. Până la vârsta de 15 ani a trăit într-un orfelinat, apoi a ajuns la București și a urmat cursurile Școlii Populare de Artă. A participat la 103 festivaluri din România și a câștigat 75 de premii. Performanța lui Naomi a fost recunoscută oficial în anul 1998 de Radio România Actualități.

A ocupat locul 10 la selecția națională pentru Eurovision

În anul 2014, Naomi a participat la selecția națională pentru Eurovision și a obținut locul 10, cu piesa „Dacă tu iubești”.

Naomi a interpretat rolul lui Adriani în filmul „Gadjo dilo”, o producție franceză din anul 1997, filmată în România și regizată de Tony Gatlif.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre