Simona Ionescu / Redactor Șef

NASA se întoarce pe Lună. Astronauții vor purta costume purtând semnătura designerilor de la Prada. Foto

NASA se întoarce pe Lună. Astronauții vor purta costume purtând semnătura designerilor de la Prada. Foto
Alte costume pentru astronauții de la NASA. Dar nu orice fel de costume, ci semnate de Prada. Acestea vor fi îmbrăcate în 2025, când specialiștii au spus că vor să pășească din nou pe Lună.

Următoarea defilare a lui Prada pe podium va fi de neuitat. Celebrul brand de designer va ajuta în curând la proiectarea costumelor spațiale pentru astronauții care vor lua parte la misiunea Artemis III din 2025 către Lună.

NASA a rugat Prada să le facă astronauților „ceva frumos” și musai „unisex”

Prada a fost contractat de NASA pentru a ajuta la realizarea costumelor pe care astronauții le vor purta pe Lună în anul 2025. Prima vizită a avut loc în anul 1972. Contractul este un parteneriat între compania italiană și Axiom Space, care a primit un contract pentru a ajuta la modernizarea și la creșterea confortului costumelor. Primele versiuni ale costumului au fost lansate în luna martie, iar oficialii au declarat că acesta a fost conceput pentru a se potrivi perfect atât pentru femei, cât și pentru bărbați, un detaliu necesar pentru misiunea din 2025.

Așa arată noile costume ale astronauților. Sursă foto: Daily mail

O femeie și o persoană de culoare vor păși pe Lună pentru prima dată în istorie

Se așteaptă ca misiunea Artemis III să fie prima dată în istorie când o femeie și o persoană de culoare vor păși pe Lună. Potrivit Reuters, inginerii de la Prada vor contribui la dezvoltarea de „soluții pentru materiale și caracteristici de design care să protejeze astronauții împotriva provocărilor din spațiu”.

Axiom a lăudat, de asemenea, Prada pentru modul de fabricare și utilizare a materialelor, afirmând că experiența în acest domeniu este un alt motiv pentru încheierea acordului. Într-o declarație comună, companiile au declarat că obiectivul Prada va fi, de asemenea, acela de a face costumele mai confortabile pentru cei patru astronauți care urmează să ajungă pe orbită.

Aceștia sunt astronauții care vor păși pe Lună în anul 2025. Sursă foto: Daily mail

Cine vor fi astronauții care vor merge pe Lună în anul 2025

Compania Axiom, cu sediul în Houston, a primit contractul de la NASA anul trecut, într-un efort de a moderniza costumele spațiale anterioare. În trecut, costumele erau concepute special pentru corpul masculin și încorporau țesături voluminoase și echipamente mai grele. Astronauții de pe Artemis III au fost numiți de NASA la începutul acestui an ca fiind Jeremy Hansen, Victor Glover, comandantul Reid Wiseman și Christina Koch.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre