Simona Ionescu / Redactor Șef

Netlix a introdus o taxă suplimentară pentru abonați. Sunt vizați și utilizatorii din România

Netlix a introdus o taxă suplimentară pentru abonați. Sunt vizați și utilizatorii din România
Platforma de filme și seriale, Neflix a introdus o taxă suplimentară de 2,9 euro pe lună în mai multe țări, inclusiv în România. Astfel, unii dintre abonații Netflix din țara noastră vor trebui să achite această taxă suplimentară. Iată despre ce utilizatori este vorba.

Nu puțini sunt aceia care au o parolă de Netflix și o dau și rudelor și prietenilor. Astfel, mai mulți abonați împart aceeași parolă de Netflix de la mai multe adrese. Platforma de streaming s-a prins de această practică și îi taxează suplimentar pe cei care folosesc un cont de Netflix la mai multe adrese.

Utilizatorii care folosesc același cont și parolă de Netflix la două sau mai multe adrese vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară de 2,9 euro pe lună, potrivit unui comunicat al Netflix.

Cum își dă seama Netflix unde locuiește abonatul contului

Netflix stabilește locuința celui care plătește abonamentul ca fiind locul în care el se uită pe platformă la un TV și pe baza IP-ului folosit de dispozitivul folosit.

Adresa poate fi resetată folosind aplicația Netflix pe un TV sau un dispozitiv conectat la un TV prin folosirea unui link de verificare trimis la adresa de e-mail sau numărul de telefon asociat contului.

„Folosim informații precum adrese IP, ID-uri ale dispozitivelor și activitatea contului pentru a stabili dacă un dispozitiv logat în contul tău face parte din gospodăria ta Netflix. Nu colectăm date GPS pentru a încerca să stabilim locul fizic exact în care se află dispozitivele tale. (…) În cazul în care o gospodărie Netflix nu a fost stabilită, vom încerca să stabilim una automat pe baza adreselor IP, ID-urilor dispozitivelor și activității contului”, explică Netflix.

Ce trebuie să faceți dacă plecați în vacanță și vreți să vă uitați la Netflix fără să plătiți taxa suplimentară

Cei de la Netflix sunt conștienți, totuși, de faptul că un abonat se poate uita și din altă parte la filme și seriale, în afară de propriul domiciliu. Te poți uita la Netflix de oriunde, de pe telefon, tabletă, laptop, plecând în vacanțe. Pentru asta, utilizatorii Netflix vor trebui să facă anumite setări.

„Toate persoanele care locuiesc la o singură adresă pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, informează Netflix într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Utilizarea aceleiași parole de Netflix de mai mulți oameni se taxează suplimentar în toată lumea

Inițial, restricția de mai împărți parola cu alți oameni, fără să plătești suplimentar a fost introdusă în Spania. Acum, această taxă îi va viza pe abonații din toată lumea.

În toată lumea sunt aproximativ 100 de milioane de oameni care se uită la Netflix fără a avea abonament, informează compania de streaming.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre