Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolae Bădălău se căiește. Renunță la politică și crede că Dumnezeu i-a dat o palmă în urma scandalului dintre fiul lui și Claudia Pătrășcanu

Nicolae Bădălău se căiește. Renunță la politică și crede că Dumnezeu i-a dat o palmă în urma scandalului dintre fiul lui și Claudia Pătrășcanu
Fostul boss de la Curtea de Conturi și-a schimbat optica de viață după ce a petrecut săptămâni în pușcărie. Acum se căiește și meditează la cele întâmplate.

Nicolae Bădălău a ajuns să se căiască și renunță la a mai face vreodată politică. El este convins că Dumnezeu i-a arătat un semn puternic, în urma scandalurilor  dintre fiul lui și fosta noră, Claudia Pătrășcanu. „M-am simțit vinovat pentru familie. Probabil am greșit”, a recunoscut Bădălău senior. Amintim că acesta a fost eliberat din arest abia zilele trecute, iar întoarcerea lui acasă a produs o mare bucurie pentru întreaga familie.

Dar momentele de căință vin în contextul în care mama singurilor săi nepoți, fosta noră, Claudia Pătrășcanu, aproape i-a blestemat pe cei care au intervenit în viața ei și le-au făcut rău ei și copiilor ei. Claudia declarase public că Niculae Bădălău ar fi intervenit în justiție și și-ar fi folosit influența pentru a-i lua copiii. După divorț, artista se judecă cu Gabi Bădălău pentru custodia copiilor.

Căință: „Dumnezeu mi-a dat palma asta”

Fostul lider PSD Niculae Bădălău a declarat marți, în fața secției de Poliție la care a mers pentru controlul judiciar, că nu va mai face niciodată politică, arată Aktual24. El este acuzat de procurorii anticorupție că i-ar fi oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice unei firme controlate de familia sa. La acea vreme era vicepreşedinte al Autorităţii de audit, a Curții de Conturi, funcție din care a fost revocat în decembrie.

„Îmi doresc liniște acum. A fost cumplit de greu în arest, m-am simțit vinovat pentru familie. Probabil am greșit. Dacă Dumnezeu mi-a dat palma asta, nu mai am ce caută în politică sau în funcții administrative”, a mai declarat fostul baron PSD.

Ce așteaptă Niculae Bădălău despre judecători

„Am încredere în judecători, nu în justiție. Nu știu cum e dosarul, eu mă consider nevinovat. Știu că, probabil, și regret anumite vorbe, dar rețineți contextul: eram pe o baltă, la pește, era weekend și, câteodată, la pește și în weekend poți să vorbești anumite lucruri fără să ai un control strict.

Am văzut că foarte multă lume, foarte mulți oameni au fost supărați de context și de modalitatea mea de a spune lucruri. Din păcate, mai și greșim atunci când suntem extrem de relaxați și probabil în weekend într-o astfel de stare. Eu cred că cei care vor decide sunt judecătorii”, a mai declarat Bădălău, conform sursei citate.

„Înregistrările sunt compilații. Am făcut lucruri bune, niciodată nu am ascuns telefonul, tot timpul l-am avut cu mine. (…) Nu putea Dan Păsat (denunțătorul) să atribuie contractele, era o comisie de licitație. Asta e o poveste că dânsul putea. M-a denunțat că să scape de alte dosare, probabil, și caracterul, obiceiurile lui”, a mai spus Niculae Bădălău, în același context.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre