Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolai Tand, despre momentul când lumea s-a oprit în loc. Cel mai mare regret al bucătarului

Nicolai Tand, despre momentul când lumea s-a oprit în loc. Cel mai mare regret al bucătarului
Avea doar 12 ani când lumea s-a întors cu susul în jos pentru Nicolai Tand. Și-a pierdut sprijinul și a trebuit să devină capul familiei. Și are și acum un mare regret.

La doar 12 ani, simpaticul bucătar Nicolai Tand a rămas fără tată. Părintele său s-a stins la nici 50 de ani și atunci a mărturisit că toată lumea s-a oprit în loc. Iată și marele regret al bucătarului.

„Ziua crăpa lemne, veneau oamenii cu sacii, rămâneau câte două zile”

Sufletul lui Nicolai Tand s-a rupt în mii de bucăți când avea doar 12 ani. Tatăl său pe care l-a iubit enorm a plecat la Ceruri, lăsând în urmă multă durere. Bărbatul a fost tâmplar și muncea zi și noapte pentru ca familiei să nu-i lipsească nimic. „Ziua crăpa lemne, veneau oamenii cu sacii, rămâneau câte două zile.

Zicea că nu vrea să lase oamenii să mănânce afară, că ei trebuie să mănânce la masa cu el”, a povestit bucătarul. Și dintr-o dată totul s-a schimbat.

Drama din sufletul lui Nicolai Tand

Mama a rămas cu patru copii, trei băieți și o fată și nu a fost deloc ușor să treacă peste pierderea soțului. Sora lui, Anuța era căsătorită, iar Zaharia, unul dintre frați „a venit acasă să facă școala profesională. Făcea naveta, stătea la sora mea”. Celălalt frate Ion s-a căsătorit la doar un an după moartea tatălui, iar el a rămas alături de mama.

Era „protectoarea” lui

Ea i-a fost din acel moment „și tată și mamă și prieten”. Nu l-a certat niciodată, îl ferea de orice rău, „era protectoarea mea”. Muncea enorm, dar Nicolai n-a lăsat-o niciodată să facă mai mult decât putea el. Din acest motiv, n-a reușit să studieze așa cum și-ar fi dorit, deși și-ar fi dorit foarte mult: „Dacă ar fi un lucru pe care îl regret este că nu am făcut studii. (…)

Frații mei și mama au insistat să fac studii pentru că…”. Nu s-a îndurat să-și lase mama să muncească și mai mult pentru el, preferând să muncească „pentru că așa știam că se fac banii”. Dar norocul a fost de partea lui: a ajuns om mare, spre bucuria familiei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre