Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi alerte meteo de la specialiștii ANM. Căldura ne pune la pământ. Ce urmează

Noi alerte meteo de la specialiștii ANM. Căldura ne pune la pământ. Ce urmează
Căldura le pune capac românilor, iar specialiștii ANM au anunțat noi alerte. Ce spune directorul instituției.

Se prelungește căldura greu de suportat, iar specialiștii ANM trag un semnal de alarmă. Ce vor trebui să facă românii.

Elena Mateescu, directorul ANM le-a explicat românilor ce se întâmplă în următoarele zile. Canicula va persista, dar vor veni și furtunile puternice.

„Mâine vorbim, în special, de fenomene de instabilitate atmosferică, accentuată, în special în partea de sud-vest a țării, acolo unde va intra în vigoare și o avertizare meteorologică de cod galben, ce vizează intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, vijelii, cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat.

Avertizare meteo de cod portocaliu

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în jumătatea de vest a țării pe parcursul nopții de marți spre miercuri. Până atunci vorbim de o vreme caniculară.

După ziua de miercuri, furtunile își vor face apariția

Astăzi în aproape toată țara rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează intensificarea și extinderea valului de căldură, disconfortul termic accentuat”, a declarat Elena Mateescu. Întrucât temperaturile vor atinge aproape 40 de grade, specialiștii vă recomandă să nu ieși din casă la orele de vârf.

Vin furtunile!

Începând de miercuri însă, vremea se va răcori iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă în toată țara. Vor veni însă ploile, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Există însă și locuri din țară unde vijeliile vor fi la ele acasă, alături de grindină și cantități mari de apă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25-32 de grade în timpul zilei, iar minimele se vor situa între 10-11 grade în Carpații Orientali.

Pe litoral, acestea vor fi între 22-23 de grade Celsius. Week-end-ul va fi cu temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, dar în unele zone ale țării se vor situa sub cele normale. În prima parte a intervalului, va mai ploua temporar și local, în majoritatea regiunilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre