Uneori, erupțiile sunt cauzate de transpirație excesivă, iar printre cei care au cele mai multe probleme se numără copiii și bătrânii. De asemenea, la apariția bubițelor contribuie hainele strâmte. Simptomele neplăcute sunt mâncărimea, senzație de arsură și disconfort.
Optați doar pentru materiale naturale
Specialiștii recomandă să încercați să stați în spații răcoroase și să evitați să purtați haine strâmte. Ideale pentru perioada verii sunt materialele din țesături naturale.
Totodată, dermatologii susțin că, de cele mai multe ori, aceste bubițe se vor vindeca singure. Unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de această problemă este aloe vera. Se aplică planta ca atare sau un gel pe bază de aloe vera și se masează până când problema dispare.
Mușețelul calmează pielea
O altă plantă cunoscută pentru efectele sale calmante nu doar asupra sistemului nervos, ci și asupra pielii este mușețelul. Pregătiți ceai de mușețel și înmuiați o dischetă demachiantă în licoare, apoi aplicați pe zonele cu probleme. Lăsați compresa să acționeze măcar 15-20 de minute și efectul este fabulos.
Gențiana, excelentă pentru persoanele care au probleme cu pielea
Crema de gălbenele nu este extraordinară doar pentru arsurile pielii, ci și pentru eczemele cauzate de căldură. De asemenea, infuzia de gălbenele tratează coșurile. Faceți o infuzie din două linguri cu plantă la o cană cu apă și aplicați produsul călduț pe zonele afectate. Se lasă să se usuce de la sine.
Dacă suferiți de eczeme și inflamații ale pielii nu trebuie să vă lipsească din casă gențiana, pentru că are proprietăți antiiflmatoare și antimicrobiene de excepție. Pregătiți o infuzie din două lingurițe cu plantă mărunțită, cu ajutorul căreia puneți comprese. Se lasă să acționeze între 10-20 de minute.
Veziculele se rup și se pot infecta
Atenție! În cazul în care vedeți că aceste bubițe se înrăutățesc sau apar alte simptome precum febra, mergeți imediat la medicul dermatolog. Există și situații în care aceste bubițe se pot rupe și infecta și pot apărea infecții cutanate secundare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook