Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi reguli de călătorie pentru turiștii români: într-o țară deja nu mai au voie să intre

Noi reguli de călătorie pentru turiștii români: într-o țară deja nu mai au voie să intre
Evoluția îngrijorătoare a epidemiei cauzate de noul coronavirus – SARS-Cov 2 la noi în țară, cu creșteri mari de la o zi la alta a numărului de cazuri, schimbă regulile de călătorie pentru turiștii români în tot mai multe state. Deja a apărut prima țără în care turiștii din România nu mai sunt primiți.

Românii care voiau să meargă în vacanță în Cipru trebuie să-şi schimbe planurile de călătorie pentru că nu mai pot intra în această țară. Ministerul de Externe de la București a fost informat că România a fost inclusă pe o aşa-anumită listă a statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Astfel, românii nu vor mai putea să meargă în scop turistic în Cipru, iar în cazul în care călătoresc din alte motive, perioada de izolare de 14 zile, fiind obligatorie. De asemenea, Ministerul de Externe a anunțat că, începând de marți, testul pentru COVID este obligatoriu și pentru cei care merg cu avionul în Grecia, nu numai pentru cei care mergeau în această țară pe cale rutieră.


Despre batoanele de slăbit și despre apă. Mituri spulberate

Scandal din cauza Andrei în Pro!? Ea și Măruță au făcut petrecere după ce Esca o pățise cu Covidul. FOTO


Acest test trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în această țară, iar cei care nu au avut timpul necesar înainte de plecare vor fi testați marți și miercuri, la sosire pe aeroporturile elene.

Luni, 27 iulie, devin valabile noi condiții de acces și în Austria pentru persoanele care vin din România. Astfel, a fost diminuată perioada valabilitate a testului pentru coronavirus de la 4 zile la 72 de ore, iar perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile. Măsurile vor fi valabile cel puțin până la 30 septembrie.

Sursa foto: Instagrm / Visit Greecegr

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre