Simona Ionescu / Redactor Șef

Noile supermodele care defilează pe podium sunt dovada că s-au schimbat criteriile modei

Noile supermodele care defilează pe podium sunt dovada că s-au schimbat criteriile modei
În acest sezon e mai mult ca oricând vizbil faptul că lumea modei se schimbă. Deși unele mărci refuză să accepte noi siluete în prezentările lor, e clar pentru toți cum evoluează conceptul de frumusețe și cum canoanele și limitele sale clare devin din ce în ce mai neclare.

Noile supermodele care defilează pe podium sunt dovada că s-au schimbat criteriile modei. Noua direcție în modă nu mai este exclusivă, ci pentru toată lumea, așa cum demonstrează prezentările de modă din ultimele săptămâni. Sunt văzute modele de toate dimensiunile pe podiumuri. De fapt, clasificarea dintre cele tradiționale și cele de mărime „plus” se estompează.

Cel mai cunoscut model cu forme generoase, Ashley Graham, prezintă pe podiumuri cele mai noi colecții ale marilor case de modă, de ani de zile. Ea și Candice Huffine, un alt supermodel americană, au fost pionierele, deschizând calea pentru fețe noi, considerate acum din toate punctele de vedere supermodele.

Aceasta înseamnă că, în sfârșit, în cultura pop există loc pentru diferite frumuseți și mai ales pentru diferite femei: hainele, luxul, frumusețea sunt pentru toată lumea. Versace, Fendi, MaxMara, Marco Rambaldi, Act N.1, Marni sunt doar câteva dintre casele de modă care în ultima săptămână a modei de la Milano au făcut vizibilă această nouă filozofie, dând viață prezentărilor de modă interesante.

Frumusețe de toate mărimile

Un aspect care nu trebuie subestimat este cel al reprezentării: cu cât femeile se recunosc mai mult într-un model prezentat, cu atât mai inclusiv va fi considerat acesta. Dacă ni s-ar fi spus acum vreo douăzeci de ani că vom vedea modele cu mărimea 48 defilând pentru prêt-à-porter, nu am fi crezut niciodată. Dar iată, asta s-a întâmplat: lumea se schimbă și moda se schimbă și ea, ceea ce oferă o frumusețe din ce în ce mai plurală, dovadă fiind succesul modelelor plus size.

Noile supermodele care defilează pe podium

Iată cele mai interesante supermodele pe care să le urmăriți. Sunt fețe noi și merită să le lăsați să vă inspire, scrie Elle.com.

Noua vedetă a modei este ea, Precious Lee, afro-americană, super atrăgătoare și foarte solicitată, adorată de Versace atât de mult încât este protagonistă atât pe podiumul mărcii, cât și în campaniile publicitare. La Paris, ea tocmai a defilat pentru Balmain.

Sceptrul reginei modelelor plus-size Precious Lee îl împarte cu o altă frumusețe americană, Paloma Elsesser: origini afro-americane, chiliene și elvețiene pentru o frumusețe deosebită și unică. La Milano a mers pe podiumul pentru Versace și Marni, la Paris pentru Chloé.

Jill Kortleve continuă să fie pe valul pentru clasa și eleganța ei. Este confirmată ca unul dintre modelele plus size ale momentului. Aspectul ei este interesant și deosebit, ca și tunsoarea ei bob.

Noor Mutsaers este olandeză ca Jill, gata să-i calce pe urme. Ea a fost remarcată la ultima săptămână a modei din Londra și cu siguranță vom auzi despre asta.

Giulia Alleonato, pe de altă parte, este italiancă și în ultima săptămână a modei din Milano a mers pe podium pentru Marco Rambaldi și Act N.1. De ce să o urmăriți: pentru că este frumoasă, pentru că este un expert digital și pentru că profilul ei de Instagram este foarte estetic.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre