Secretul fiicei lui Kate Moss, dezvăluit lumii la apariția ei pe podium la o prezentare de modă

Secretul fiicei lui Kate Moss, dezvăluit lumii la apariția ei pe podium la o prezentare de modă
 Nu a ascuns-o niciodată, dar nici nu a vorbit niciodată atât de mult despre asta. Lila Grace Moss, fiica lui Kate și Jefferson Hack, preferă să vorbească despre proiectele și munca ei, mai degrabă decât despre sănătatea ei în timpul interviurilor. 

Acum a surprins pe toată lumea modul neașteptat în care fiica lui Kate Moss și-a făcut apariția la o prezentare de modă. Lila, defilează cu dispozitivul pentru diabet și transmite un mesaj important. În timpul spectacolului Fendace, Lila Grace Moss a defilat purtând pe coapsă plasturele dispenserului de insulină care îi ține sub control glicemia.

Dar, dacă se întâmplă, nu ezită să povestească despre boala sa, pe care o trăiește cu „normalitate” absolută.  În cadrul show-ului comun Fendi și Versace, care a închis Săptămâna modei din Milano, modelul în vârstă de 19 ani, care suferă de diabet zaharat de tip 1, a mers pe podium purtând dispozitivul pentru diabet vizibil clar pe un picior. E vorba de un plasture pentru administrarea insulinei, care oferă până la 72 de ore de livrare continuă și care ține sub control glicemia.

De obicei, acest dispozitiv este aplicat pe braț, dar Lila Grace a vrut să-l așeze pe coapsă.  Nu știm dacă alegerea a fost dictată de motive vestimentare (modelul purta o jachetă cu mânecă lungă, care poate împiedica aplicarea plasturelui pe braț) sau dacă a făcut-o intenționat pentru a pune reflectorul pe situație, cu intenția de a o „normaliza”.  Dar nu contează.

„Gestul ni se pare un mesaj excelent pentru a sensibiliza publicul cu privire la un subiect despre care, probabil, nu prea se vorbește încă suficient”, scrie Elle Italia.  O modalitate de a elimina o boală cronică, cum ar fi diabetul, invitând mass-media să vorbească despre aceasta.

100 de ani de la descoperirea insulinei

Ceea ce s-a întâmplat la Fashion Week coincide și cu aniversarea a 100 de ani de la descoperirea insulinei, care se sărbătorește în aceste zile.  Evoluția tehnologică pentru gestionarea diabetului a făcut mulți pași înainte, marcând o schimbare epocală.  Nu întâmplător folosim termenul „purtarea dispozitivului”, la fel cum a făcut modelul pe podiumuri într-un mod atât de elegant.  A făcut acest lucru prin exploatarea particularităților acestui aparat, care evită numeroase injecții pe zi cu insulină, medicamentul care salvează vieți pentru cei ca tine care au diabet zaharat de tip 1.

„Medicamentul este conținut în dispozitivul care aderă perfect la piele fără orice tub extern. Și eliberează doza de insulină stabilită de pacient (insulina bazală), precum și bolusurile la masa.  Datorită dimensiunilor sale reduse (nu mai mare decât un plasture, de fapt) este foarte confortabil de purtat și nu limitează nicio activitate”, explică Dario Iafusco, șeful Centrului Regional de Diabetologie Pediatrică G. Stoppoloni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lila Grace (@lilamoss)

Sursa foto: Instagram