Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu e glumă, e decizia Primăriei Capitalei. Cine vrea dezinsecție gratuită, va trebui să trimită poze cu gândaci. Dar nu cu orice fel de „inamici”

Nu e glumă, e decizia Primăriei Capitalei. Cine vrea dezinsecție gratuită, va trebui să trimită poze cu gândaci. Dar nu cu orice fel de „inamici”
Potrivit informațiilor oferite de Antena 3, în acest moment în București sunt în jur de 16.000 de blocuri cu peste 700.000 de locuințe, unde gândacii își vor putea găsi cuib oricând doresc.

În cazul în care gândacii vor să devină „prietenii” românilor, există o singură soluție pentru a nu plăti dezinsecția. Faceți poze cu aceștia și le trimiteți la compania de igienizare.

Dacă în trecut, fiecare cetățean al Bucureștiului primea gratuit produse pentru dezinsecție, lucrurile s-au schimbat. Ne-au invadat șobolanii și gândacii, iar mai marii Capitalei au găsit soluția să ne scape de ei. Cine are gândaci, trebuie să-și ia telefonul mobil, să alerge după inamici, să le facă fotografii, apoi să le trimită la Primăria București, alături de o solicitare.

„Nu puteţi poza, însă, orice gândaci. Nu pe cei de pe scară sau din apartament, ci neapărat doar pe cei din subsol”, susțin cei de la Observator, în urma discuției cu Bogdan Pascu, director Eco Igienizare. Motivul?

„Nu încercaţi să păcăliţi autorităţile, pentru că la faţa locului se verifică autenticitatea pozei”

„Noi nu facem tratamente pe casa scării sau în apartamentele individuale. Nu vrem să se creadă că noi facem aceste tratamente doar pentru a cheltui nişte bani şi de aceea dorim o dovadă.

Vreți dezinsecție gratuită? Faceți întâi poze la gândaci

Nu încercaţi să păcăliţi autorităţile, pentru că la faţa locului se verifică autenticitatea pozei. Dacă agentul nostru constată că acel subsol de bloc nu necesită tratament, nu executăm acest tratament”, a atenționat Bogdan Pascu.

Formularul se găsește pe site-ul companiei municipale Eco Igienizare

După ce ați făcut poze cu mișcătorii, administratorii sau președinții de bloc trebuie să intre pe site-ul companiei municipale Eco Igienizare și să completeze un formular. Se vor lăsa datele personale, precum și adresa, informaţii de contact şi bineînţeles fotografia care arată negru pe alb cum se plimbă gândacii în voie.

Documentele se trimit în format electronic, apoi așteptați până când va veni echipa să facă dezinsecția. Potrivit unui angajat de la firma de igienizare, „la o pompă de 15 litri se pun 75 de grame. Aproximativ 12 ore stă subsolul închis, nu intră nimeni”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre