Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu vă lăsați înșelați! Numele lui Gigi Becali implicat într-o escrocherie

Nu vă lăsați înșelați! Numele lui Gigi Becali implicat într-o escrocherie
Numele lui Gigi Becali este târât într-o escrocherie pe Internet. Înșelătoria se numește ”joc” și promite zeci de mii de euro, casă și mașină. Nu vă lăsați înșelați!

Vremurile când Gigi Becali împărțea bani celor săraci la poarta casei au apus, dar escrocii profită de renumele de binefăcător al latifundiarului din Pipera. Au pus la cale o înșelătorie de proporții, scrie evz.ro.

Numele lui Gigi Becali implicat într-o escrocherie

Ani de zile, Gigi Becali a împărțit teancuri de bani nevoiașilor, în fața palatului său. Omul de afaceri a dat bani în stânga și în dreapta, a făcut case sinistraților. Vremurile acelea au trecut și acum Gigi Becali face altfel de fapte: ajută cazurile sociale care îl impresionează, ajută cu medicamente.

Însă imaginea sa de om darnic a fost folosită de escroci. Latifundiarul din Pipera are cel puțin 11 conturi false pe Facebook unde promite că dă bani celor care participă la un ”joc”. În numele lui, sunt promise premii în valoare de sute de mii de euro. Zeci de mii de oameni au intrat în ”joc”.

Ca să fie convingători, șarlatanii postează fotografii cu Gigi Becali lângă teancuri de euro, lângă mama sa, când pupă icoanele, adică acele poze care sunt binecunoscute de români. Chiar în aceste zile, a mai fost creat un cont  cu numele Gigi Becali care promite cadouri de Crăciun.

Fotografie folosită pe conturile false în numele lui Gigi Becali

În trei conturi de Facebook cu numele “George Becali” este promovat ”un mic joc”. Oamenii trebuiau să intre într-o extragere, alături de 500 sau 800 de oameni sub promisiunea că vor fi premiați ulterior în euro – suma de bani ar fi variat în funcție de luna în care s-au născut participanţii care au căzut în plasa acestei înşelătorii.

Mesajul înşelător de pe Facebook

”Partajați această postare acum în 5-10 grupuri. Mai multe șanse de câștig. Banii dvs. vor fi trimiși în 5 minute după trimiterea mesajului, nu-l ignorați, aceasta poate fi oportunitatea dvs. Timpul tău începe acum. Noroc și binecuvântați-vă pe toți”

Oamenii se milogesc de falsul Gigi Becali

Sute de persoane au postat mii de mesaje pe aceste conturi și au cerut mila lui Gigi Becali.

  • ”Ajutați-mă că sunt un șomer cu cinci copii”.
  • “Am trimis în cinci locuri care ar avea nevoie de acești bani. Aștept cu nerăbdare, eu am trimis numele, dar dacă am noroc… Căci stau cu nepotul și el e la facultate, mama lui a murit de cancer și după ce că a murit mama lui, am rămas cu el, să am grijă de el, și eu nu am pensie și m-am îmbolnăvit de inimă de supărare și eu. Iau pastile de 100 lei pe lună, am 77 de ani. Am mai dat mesaj ieri. Vă urez sărbători fericite la toată familia și să aveți un an cu bucurie și sănătate să vă dea Dumnezeu!”, a scris o femeie care așteaptă cu nerăbdare banii promiși de contul fals.
  • ”Vă rugăm să ne ajutați și pe noi am 3 copii și nu am nimic de mâncare și nu am lemne de foc. Vă rugăm să ne ajutați să facem și noi Sărbătorile gândițiva la copii mei faceți o pomană pentru ei Sărbători fericite ca la noi sunt necajite Dumnezeu să vă binecuvânteze Doamne ajută Amin”, a scris altcineva.

Reguli pentru cei care vor să călătorească în Regatul Unit

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre