Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu vom mai tremura de frig la iarnă, ni se promite. Klaus Iohannis a semnat Legea consumatorului vulnerabil

Nu vom mai tremura de frig la iarnă, ni se promite. Klaus Iohannis a semnat Legea consumatorului vulnerabil
În sfârșit, s-a întâmplat. Românii vor primi ajutor pentru căldură. Klaus Iohannis a semnat astăzi Legea consumatorului vulnerabil.

Cu puțin timp în urmă, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Legea consumatorului vulnerabil. Vestea a fost dată de Administrația Prezidențială.

Nu vom mai tremura de frig la iarnă, ni se promite. Klaus Iohannis a semnat Legea consumatorului vulnerabil

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi Legea consumatorului vulnerabil.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 septembrie 2021, Decret pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie (PL-x 210/19.05.2021)”, a transmis aceasta.

Ce ajutoare financiare vor primi românii

Camera Deputaţilor a adoptat legea în 7 septembrie, cu 281 de voturi „pentru” şi o abţinere. Ajutorul se va acorda în funcție de venitul mediu lunar pe membru de familie, sau, după caz, al unei singure persoane. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.

Valoarea de referință, în funcție de sistemul de încălzire utilizat, nu poate fi mai mică de 250 lei/lună, pentru gaze naturale, 500 lei/lună, pentru energie electrică și 320 lei/lună, pentru combustibili solizi și/sau petrolieri. Ordonanța intră în vigoare de la 1 noiembrie

Nu vom rămâne fără gaze la iarnă, ni se promite

Potrivit declarațiilor ministrului energiei, Virgil Popescu, românii trebuie să stea liniștiți, pentru că nu se pune problema să nu avem gaze la iarnă.

„Am tot văzut tot felul de discuţii că vom rămâne fără gaze la iarnă, am tot văzut în spaţiul public. Infirm categoric aşa ceva.

Astăzi avem capacităţile de stocare la 70% din capacitatea maximă”, a declarat ministrul. Potrivit lui Virgil Popescu, în acest moment sunt 2.100.000.000 de metri cubi de gaz, urmând ca până pe data de 1 octombrie să se mai facă o injecție în depozit. Astfel, ministrul spune că se va ajunge la 2.400.000.000 de metri cubi. Ceea ce înseamnă „mai mult decât suficient”.

Sursă foto: digi24, cotidianul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre