Simona Ionescu / Redactor Șef

Numărul 1 din Guvern ne anunță că ne merge bine. Vești de la Florin Cîțu

Numărul 1 din Guvern ne anunță că ne merge bine. Vești de la Florin Cîțu
După ce s-a întors de la Bruxelles, premierul Florin Cîțu a ieșit la televizor și a explicat românilor că țara merge bine, că Europa ne privește cu uimire și simpatie și că ne va ajuta cu bani. Trebuie doar să ducem la bun sfârșit proiectele.

Primul mesaj le-a fost adresat colegilor din guvern. Florin Cîțu a spus că membrii Guvernului trebuie să lucreze intens în perioada următoare pentru a definitiva detaliile proiectelor incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel încât documentul final să nu întâmpine nicio problemă. El a precizat că i-a  asigurat pe oficialii europeni că fondurile alocate României pot fi folosite fără ca sustenabilitatea sau stabilitatea fiscală ale țării să fie puse în pericol și că vor fi duse la capăt reformele asumate.

”A trebuit să convingem Comisia Europeană că vom putea trage cei 29,2 miliarde, asta a fost prima discuţie, pe baza reformelor pe care le facem. A doua, bineînțeles și aici nu am dat înapoi, România are niște priorități foarte clare: infrastructura, atât rutieră, cât şi feroviară.

Provocarea pentru miniştri în următoarele două săptămâni este să vină cu proiectele tehnice în așa detaliu încât ele să fie nu aprobate, să fie avizate pozitiv de Comisia Europeană având în vedere standardele cu care se lucrează.

Deci în acest moment discuțiile au fost pe reforme, pe suma mare și vom împărţi împrumuturile în perioada 2022-2026 şi pe priorităţile pe care le avem în România, sunt infrastructură, gaze, spitale ş.a.m.d.”, a declarat premierul.

În această dimineață de vineri, 14 mai, Florin Cîțu a venit cu „vești excelente”. El s-a adresat poporului de pe pagina sa de Facebook cu un text concis, cu următorul titlu:

Vești excelente pentru toți românii!

„Salariul mediu nominal CREȘTE semnificativ. Puterea de cumpărare a românilor CREȘTE semnificativ.

Pregătim economia pentru perioada post – pandemie.

Creșterea economică în 2021, de care vor beneficia toți românii, o să fie peste toate estimările de la începutul anului. Vă garantez.

INS: „Martie 2021 comparativ cu Martie 2020

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%

Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum

Indicele câştigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă.”

Un monstru din adâncuri a ieșit la suprafață. A apărut pe o plajă din California

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre