Simona Ionescu / Redactor Șef

Numele bizar care a făcut familia ducelui de râs. Acum se caută soluții

Numele bizar care a făcut familia ducelui de râs. Acum se caută soluții
Situație ingrată în rândul clasei regale spaniole. Cel mai admirat duce s-a făcut de râs, iar acum trebuie să găsească o soluție.

Numele bizar ales pentru ultimul descendent al familiei ducelui de Huéscar a făcut familia de râsul lumii. Copilul nu poate fi înregistrat așa la Starea Civilă. Acum tatăl trebuie să ia o decizie și să îl schimbe.

Aristocratul spaniol Fernando Fitz-James Stuart va trebui să își numească altfel fiica, dacă dorește ca aceasta să fie înregistrată legal. Al 17-lea Duce de Huéscar, moștenitor al ducatului de Alba, și soția sa Sofía Palazuelo, în vârstă de 31 de ani, și-au botezat recent cel de-al doilea copil. Fiica lor a primit însă prea multe prenume. Bebelușul se numește Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos.

Ducele de Huéscar și soția sa au deja două fiice. Probleme cu numele au apărut doar în cazul mezinei, care a primit prea multe (Sursa foto: Instagram)

Numele exagerat de lung, care constă din 11 nume diferite, va trebui să fie scurtat fie la un nume compus (nume cu cratimă), fie la două singulare dacă urmează să fie acceptat de Registrul Civil, scrie Daily Mail.

Explicația numelui bizar ales de ducele de Alba

„În înregistrare se va exprima numele dat copilului, deși nu se poate consemna mai mult de un nume compus, nici mai mult de două simple”, indică articolul II din Legea numelor și prenumelor publicată în Monitorul Oficial al Statului spaniol. „Primul nume, Sofía, de exemplu, a fost ales în onoarea mamei și bunicii ei, Sofía Barroso, iar al doilea, Fernanda, ca un omagiu adus tatălui ei, Ducele de Huéscar, precum și unchiului ei, Fernando Martínez de Irujo, marchiz de San Vicente del Barco”, scrie ziarul spaniol El Pais.

Botezul fetiței cu 11 nume a avut loc în parohia San Román din centrul istoric al Sevilla pe 7 octombrie, urmat de o cină în grădinile palatului Dueñas. Aici a fost botezată și prima fiică a ducelui, care a venit pe lume în 2021. La botez au participat mulți invitați, printre care Matilde Solís, bunica fetelor, și Jorge Rojas, un prieten apropiat din copilărie al ducelui de Huéscar.

Pentru botez, Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos a purtat rochița pe care sora și tatăl ei au folosit-o în momente similare, mai dezvăluie El Pais.

Ducele de Huescar e unul din nepoții celebrei ducese de Alba. Aceasta era recunoscută de Guiness Book drept femeia cu cele mai multe titluri nobiliare (Sursa foto: Instagram)

Amintim că ducele de Huéscar s-a căsătorit cu aleasa lui într-o ceremonie fastuoasă la proprietatea familiei lui Fernando Fitz-James Stuart din Madrid în 2018. Ducele este unul dintre cei opt nepoți ai regretatei ducese de Alba, cunoscută drept cea mai bogată femeie din Spania. Regreta ducesa, María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, a fost cea mai intitulata persoana din lume, conform Guinness World Records.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre