Simona Ionescu / Redactor Șef

O judecătoare de penal de la Timișoara, găsită de mama ei zdrobită pe asfalt. Ce spun colegii despre ea

O judecătoare de penal de la Timișoara, găsită de mama ei zdrobită pe asfalt. Ce spun colegii despre ea
Criminaliștii sunt în stare de alertă și au deschis un dosar după ce o judecătoare a fost găsită moară, în această dimineață, întinsă pe caldarâm, în fața blocului în care locuia. Femeia a plonjat în gol de la etajul 7. Alarma a fost dată chiar de mama victimei.

O tragedie sfâșietoare a avut loc luni dimineață în Timișoara, unde o femeie în vârstă de 41 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul 7 al unui bloc de locuințe.

„La data de 07 iulie 2025, în jurul orei 09:10, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi căzut în gol de la etajul 7 al unui imobil, situat pe Calea Aradului, din Timișoara.  Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat ca este vorba de o femeie de 41 de ani, decedată. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a comunicat Biroul de presă al Poliției Timiș.

Mama judecătoarei a găsit-o pe aceasta

Mama victimei, aflată în vizită la fiica sa, a fost cea care a dat alarma. Conform primelor informații, aceasta ieșise pentru puțin timp la cumpărături, în dimineața zilei de luni, iar la întoarcere a avut parte de o scenă cutremurătoare. A descoperit-o pe fiica ei, Sorina Lupșa, judecătoare la Tribunalul Timiș, secția penală, întinsă fără viață pe trotuarul din fața blocului, zdrobită de asfalt. Femeia a sunat imediat la 112. Echipajele SMURD și pompierii au intervenit de urgență, însă, din nefericire, nu au putut salva femeia, care a fost declarată decedată, la fața locului.

În continuare, Poliția Timiș a demarat o anchetă pentru a clarifica dacă este vorba despre un accident sau despre un gest intenționat (sinucidere). Totodată, corpul neînsuflețit al femeii a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Apropiații judecătoarei Sorina Lupșa sunt convinși că s-a sinucis

Judecătoarea Sorina Lupșa a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara în anul 2006, iar ulterior, în perioada 2007 – 2009, a urmat cursurile Institutului National al Magistraturii. Și-a început cariera în 2009, ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, poziție pe care a activat 2 ani. Alți doi ani, până în 2013, a fost Judecător în cadrul Judecătoriei Timișoara, unde, în ultimele luni, fusese delegată președinte al Secției penale.  

În același an, 2013, a susținut examenul de promovare în funcţii de execuţie și a devenit judecător la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Timiş, unde activa la Secția penală.

Cunoscuții judecătoarei sunt în stare de șoc. Aceștia sunt convinși că ea s-a sinucis, spunând despre ea că „era o fată foarte tristă și singură”. Profesional, era apreciată de multă lume, nu puțini fiind avocații care o considerau „o femeie cu foarte mult bun simț”.

Adriana Stoicescu: „Voi ați omorât-o pe Sorina!”

Judecătoarea Adriana Stoicescu, bine-cunoscută pentru opiniile pertinente distribuite în spațiul public a reacționat la decesul colegei sale.

„Mai puteți, mă, înțelepților, să ne urâți? Mai aveți resurse? Mai aveți venin? Pentru că, știți bine, voi ați împins-o pe Sorina. Voi și ura voastră. Si neputința noastră de a ne apăra. Voi, ăștia de aplaudați moartea, aveți sângele ei pe mâinile voastre. Muncea si fata asta ca un rob, chit că se vor trezi deontologii să vă spună altceva. Era tristă și era epuizată. Si pe ea ați înjurat-o si ați blestemat-o. Ca și pe mine. Și pe toți colegii mei. Si uite, unii nu mai fac față. O societate dementă, ce se hrănește din ură, din suferința altora, ce se bucură când cel de alături e strivit. Dumnezeu să te ierte, Sorina Lupșa!

Și tu să ne ierți că nu am înțeles la timp…. Iar pe voi, judecătorii de mucava ai rețelelor de socializare, Dumnezeu, poate, vă va ierta. Eu, nu! Pentru că voi sunteți vinovați! Voi ați omorât-o pe Sorina. Toți”, a scris judecătoarea pe rețelele sociale.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *