Simona Ionescu / Redactor Șef

Decizie halucinantă: Judecătorul a decis ca mama să nu își mai alăpteze fiica de 6 luni

Decizie halucinantă: Judecătorul a decis ca mama să nu își mai alăpteze fiica de 6 luni
Unei mame i se interzice prin ordin judecătoresc să își mai alăpteze fiica în vârstă de șase luni, după ce a ajuns să se despartă de soțul ei. Judecătorul a hotărât că e cea mai bună decizie.

În timpul procesului de custodie asupra copiilor cuplului, judecătorul a stabilit că, hrănindu-și fiica la sân, femeia interferează cu soțul de care s-a despărțit, iar acest lucru nu poate fi permis. Arleta Ramirez, o femeie din statul american Virginia a primit ordin judecătoresc să nu-și mai alăpteze copilul de șase luni.

Tatălui fetiței, Mike Ridgway, i s-au acordat și patru zile de vizită și vizite peste noapte. Apoi judecătorul a intervenit cu decizia halucinantă menționată, interzicând mamei alăptarea, deoarece bărbatul a reclamat faptul că orele de hrănire a fiicei sale interferau cu vizitele lui. Cei doi soți aflați în divorț au împreună doi copii: un băiat mai mare și această ultimă fiică. Arleta Ramirez își alăptează fiica de când aceasta s-a născut, în iulie, și și-a alăptat fiul, care acum are doi ani, informează Washington Post.

Judecătorul a decis ca mama să nu își mai alăpteze fiica de 6 luni

Începând cu această lună, în timp ce cei doi foști soți se judecă pentru custodie, judecătorul i-a acordat tatălui copiilor, Mike Ridgway, patru zile de vizită și vizite peste noapte. Acesta însă s-a plâns că orele de hrănire a fiicei sale interferau cu vizitele sale. Urmare a acestui fapt, mama din Virginia, Arleta Ramirez, a primit ordin să nu mai alăpteze fiica ei de șase luni, ca să nu mai interfereze cu vizitele fostului soț.

Avocatul lui Ridgway, Tara Steinnerd, a spus că mama fetiței folosea alăptarea „ca o armă” în ceea ce ea susține că este un mijloc de a salva o relație care s-a încheiat.

Conștientă că hrănirea la sân este cea mai bună variantă pentru dezvoltarea armonioasă a  fiicei ei, femeia se pregătește să prezinte instanței, la termenul stabilit în luna aprilie, dovezi din partea experților în alăptare, precum și o scrisoare de la medicul pediatru.

Până atunci, Ridgway a spus că i-a dat lui Ramirez „spațiu atât pentru a alăpta, cât și pentru a pompa lapte” pentru ca el să o hrănească cu biberonul pe fiica lor cât ea este în grija lui. „După vârsta de 6 luni, voi continua să susțin cât mai mult posibil alăptarea și hrănirea cu biberonul fiicei noastre, în timp ce suplimentez cu lapte praf numai atunci când este absolut necesar”, a adăugat el, conform Daily Mail.

Decizii care interzic alăptarea, la ordinea zilei în procesele de custodie

Astfel de decizii privind alăptarea nu sunt singulare în America. Stephanie Bodak Nicholson, președintele Consiliului SUA al Ligii „La Leche”, a declarat că a primit cel puțin un apel în fiecare an despre alăptare în timpul litigiilor privind custodia, în cazul soților care divorțau.

„Cu siguranță este ceva la care primim apeluri. Se întâmplă destul de frecvent încât să păstrăm subiectul pe radar”, a spus ea pentru ziar. „La Leche” este o organizație non-profit care sprijină și formează proaspete mămici în ceea ce privește alăptarea, oferind sprijin emoțional și sfaturi, dar nu consiliere juridică în acest sens.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre