Simona Ionescu / Redactor Șef

O parte din voucherele de vacanţă dispar. Mai sunt câteva zile până la decizia finală

O parte din voucherele de vacanţă dispar. Mai sunt câteva zile până la decizia finală
Despre eliminarea voucherelor de vacanță s-a discutat intens, acestea fiind considerate un bonus important de către toți beneficiarii.

În final s-a stabilit faptul că o parte din voucherele de vacanţă dispar. Iar decizia finală în acest sens va fi luată în câteva zile. Mai exact, săptămâna viitoare, după cum a declarat fostul premier și președinte al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă.

Acesta a declarat că voucherele de vacanță ar urma să fie menținute doar pentru anumite niveluri de salarizare conform noilor măsuri fiscale pregătite de Guvern. Mai precis, coaliția a decis că va elimina voucherele de vacanță pentru bugetarii cu salarii de peste 8000 lei net.

O parte din voucherele de vacanţă dispar

Liderul PNL a făcut public planul coaliției la guvernare în legătură cu voucherele de vacanță. Pe viitor acestea ar urma să fie disponibile doar pentru angajații cu un anumit nivel de salarizare. Noua situație ar urma să fie implementată după aprobarea măsurilor fiscale.

Fostul premier Nicolae Ciucă a explicat că în discuţiile politice pe care le-a avut a fost agreată ideea menținerii voucherelor de vacanță pentru anumite niveluri de salarizare.

„Discuţiile pe care le-am avut la nivel politic au mers către direcţia menţinerii voucherelor de vacanţă pe anumite niveluri de salarizare”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă voucherele de vacanţă ar putea să nu mai fie acordate de anul viitor.

Mai sunt câteva zile până la decizia finală

Concret cum vor sta lucrurile cu voucherele de vacanță acordate angajaților din sistemul de stat, se va afla peste câteva zile. Săptămâna viitoare trebuie ca liderii coaliţiei să ia decizia finală în acest sens. Aceasta urmează să fie asumată printr-o ordonanţă de urgenţă care să poată fi depusă în Parlament.

„Săptămâna viitoare trebuie să fim cu decizia finală, aprobată, discutată şi asumată, astfel încât să poată să fie depusă în Parlament”, a mai afirmat președintele PNL Nicolae Ciucă, când a fost întrebat în legătură cu finalizarea ordonanţei de urgenţă privind măsurile fiscale.  Pe de altă parte, conform declarațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, voucherele de vacanță urmează să fie majorate la suma de 1600 de lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre