Simona Ionescu / Redactor Șef

Oana Radu, amintiri despre trauma vieții ei: „Așteptam în fața ușii de dimineață până seara…”

Oana Radu, amintiri despre trauma vieții ei: „Așteptam în fața ușii de dimineață până seara…”
Cel mai frumos compliment pe care Oana Radu l-a primit vreodată a fost atunci când i s-a spus că este Adele de România. Una dintre cele mai în vogă artiste a deschis cutia amintirilor și a povestit despre colaborarea cu regretatul compozitor Cornel Fugaru.

Oana Radu venea de la Craiova la București „când avea mama bani” pentru a repeta cu celebrul compozitor Cornel Fugaru. Și e convinsă că, de acolo de Sus, maestrul e mândră de ea.

Dacă acum Oana Radu își poate permite orice capriciu, viața nu i-a fost deloc ușoară. Părăsită de tatăl său când avea doar trei săptămâni, a fost crescută de mama, care și-a sacrificat viața pentru a-i da puiului său tot ce e mai bun.

Cel mai grele momente au fost cele în care tatăl îi promitea că vine să o scoată în oraș, dar niciodată nu ajungea.

„Stăteam în fața ușii, așteptându-l”

Oana Radu a fost părăsită de tatăl său când avea doar trei săptămâni

„Am păstrat numele tatălui, pentru că cel de domnișoară al mamei, Moraru, nu-mi plăcea. Și nu m-am gândit niciodată să-l schimb. Și acum când merg în case unde sunt ambii părinți, îmi imaginez cum ar fi fost dacă l-aș suna pe tata, dacă m-ar ajuta când aș avea nevoie…

În copilăria mea îl căutam, îmi amintesc cum îmi promitea că vine și de seară îmi pregăteam ghiozdanul și ținuta. Și stăteam în fața ușii așteptând să vină. Dar nu ajungea niciodată…

Era la modă atunci o jucărie, o gorilă din piele și îmi tot spunea că mi-o cumpără, dar n-a făcut-o. Mi-a cumpărat-o mama la un moment dat”, a povestit Oana Radu în emisiunea lui Denise Rifai.

„Nu mi-l doresc în viața mea”

În ultima perioadă, artista spune că tatăl a început să o caute, dar nu sunt în nici o relație, pentru că nu și-l dorește în viața ei.

„Mi-a făcut mult rău, mami s-a chinuit foarte mult cu tot ce înseamnă creșterea mea, eram bolnăvioară când eram mică și doar ea a fost lângă mine. Am fost mereu refuzată și e dureros pentru un copil să te aștepte și tu să nu vii”, a mai spus vedeta.

„Mama lucrează acum pentru mine și o cert, îi fac reproșuri…”

Oana Radu, bucuroasă că a fost eleva lui Cornel Fugaru

De ceva vreme, Oana Radu a adus-o și pe mama sa în echipă. O ajută la brandurile pe care le deține, dar recunoaște că, pretențioasă fiind, o ceartă de nenumărate ori. „Sunt egoistă, nu știu dacă aș fi în stare să-mi sacrific viața cum a făcut-o mama.

Ea e super devotată, lucrează pentru mine, face zilnic zeci de colete pentru brandurile pe care le dețin. Și n-a fost ușor să învețe lucrurile așa cum mi le doream eu, pentru că sunt foarte pretențioasă și o cert.

Și îi reproșez. Cred că până nu voi avea un copil nu voi ști ce înseamnă iubirea supremă pe care cineva ți-o poate purta. Mama nu-și cumpăra haine, nu mergea la stomatolog, totul era pentru mine”, susține cântăreața.

„Am participat de 11 ori la festivalul de la Mamaia, până am reușit să iau un premiu”

Oana Radu se simte binecuvântată că a avut un profesor extraordinar precum Cornel Fugaru și e convinsă că, de acolo de Sus, acesta e mândru de fosta elevă. „Pentru lecțiile cu Cornel Fugaru veneam de la Craiova la București când avea mama bani.

Știu că îmi puneam mai multă speranță în el decât în vocea mea. Multe dintre marile voci ale României au lucrat cu Cornel Fugaru și cred că acum ar fi mândru de mine.

Am participat la festivalul de la Mamaia 11 ani până când am reușit să iau un premiu. Erau foarte stricte regulile. Veneam cu trenul special de la Craiova ca să repetăm și era foarte greu. Ajungeam în București, găseam foarte greu metroul, locația, până când am învățat cum merg lucrurile”, și-a amintit artista.

Cele mai penibile momente de pe scenă

Oana Radu, destăinuiri de suflet în emisiunea lui Denise Rifai

Ca orice artist, și Oana Radu a avut parte de momente neprevăzute pe scenă. „Mi-amintesc că într-un mall din Vâlcea am căzut și n-am mai putut să mă ridic până la sfârșitul melodiei.

Pentru că i s-a prins fusta sub picior, stăteam într-o poziție ce părea de coregrafie. Apoi am căzut la emisiunea Bravo, ai stil. Ca să nu mai spun câte ținute mi s-au rupt în anumite zone intime”, a povestit artista stârnind zâmbetul lui Denise Rifai.

„Mirii mi-au dat o jumătate de tort”

Adele de România, așa cum i s-a spus de multe ori, nu poate uita nici momentul în care cerea tort de la nunțile unde cânta, pentru a duce acasă mamei și bunicii. „Îmi spunea bunica să nu mai vin acasă dacă nu-i aduc tort și prăjituri.

Le ceream și le spuneam ospătarilor că am o mamă și o bunică, care vor să mănânce și ele ceva. Într-o seară, la o nuntă, mirii au fost atât de drăguți că mi-au dat jumătate de tort. Nu era nici o rușine, pentru că eu muncisem la nunta aia”, a mai spus vedeta.

Deși melodiile Oanei Radu sunt cântate de toți românii, radiourile nu au dorit să-i difuzeze piesele. S-a simțit umilită, nebăgată în seamă, dar e convinsă că odată, în viață, i se împlini cel mai mare vis: „o melodie de-a mea va răsuna în radiourile din lume. Sunt convinsă de asta”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri