Simona Ionescu / Redactor Șef

Oana Zăvoranu n-a putut să reziste și a luat foc. „Un individ trist și prăfuit, născut supărat pe viață…”

Oana Zăvoranu n-a putut să reziste și a luat foc. „Un individ trist și prăfuit, născut supărat pe viață…”
După declarațiile șocante ale gazetarului Cristian Tudor Popescu, care a comparat pelerinii de la Cuvioasa Parascheva cu teroriștii Hamas, Oana Zăvoranu a luat imediat atitudine. „Un individ prăfuit...”.

Oana Zăvoranu l-a pus imediat la punct pe gazetar, pe care-l consideră „un individ trist și prăfuit”.

Cristian Tudor Popescu a făcut o declarație tulburătoare, invitat în prima ediție a emisiunii Cap la cap, cu Anca Simina. Cunoscutul gazetar i-a comparat pe credincioșii care au venit să se închine Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei cu teroriștii Hamas. Vorbele acestuia i-a deranjat pe reprezentanții Ligii Studenților Iași care l-au reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dar și pe Oana Zăvoranu. Femeie războinică, așa cum o știe toată lumea, Querida l-a pus imediat la punct și i-a explicat unde a greșit.

Oana Zăvoranu l-a pus la punct pe Cristian Tudor Popescu

„Sunteți sărac cu duhul.. degeaba aveți bani cu nemiluita… sufletul vă este urât, rece și gol”

„Dnul CTP. Mereu mi-ați atras atenția că aveți aerul de născut supărat pe viață… mă rog, un individ trist și prăfuit. … De data asta miștoul ieftin despre plexiglas-ul sau pepsiglasul raclei Sfintei Cuvioase Parascheva și cei care cred că o să se vindece sau îmbogățească ducându-se la moaștele „acelea”…

M-a lămurit că aveți chiar de ce să fiți supărat pe viață… Mai exact… că sunteți sărac cu duhul.. degeaba aveți bani cu nemiluita… sufletul vă este urât, rece și gol… Uite, eu, spre exemplu, sunt una dintre cele care ar fi fost extrem de fericită să fiu la Sfânta și să ating pepsiglasul… Strângeți din dinți în continuare până vă rupeți măselele. Se înțelege de ce, se vede pe fața dumneavoastră”, a fost mesajul Oanei Zăvoranu.

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu au șocat-o pe Oana Zăvoranu

Ce spun reprezentanții Ligii Studenților

La rândul lor, reprezentații Ligii Studenților susțin că potrivit OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, Cristian Tudor Popescu i-a umilit și i-a batjocorit pe creștinii ortodocși. „Liga Studenților apără libertatea religioasă și de conștiință, consfințită de art. 53 din Constituția României, care reprezintă un drept fundamental al omului și un reper de bază în orice regim liberal, călcat în picioare doar de regimurile totalitare.

Pentru noi, nu doar în calitatea noastră de studenți, majoritar creștini ortodocși în cadrul organizației, pentru care cultul sfinților reprezintă o componentă esențială a credinței noastre, cât inclusiv ca reprezentanți ai societății civile, astfel de declarații în spațiul public, care sunt de natură să aducă atingere demnității creștinilor, umilindu-i și degradându-i pe pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva la stadiul de teroriști islamici sunt total inacceptabile și trebuie sancționate”, a declarat Toma Tătaru, președinte Liga Studenților Iași.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre