Simona Ionescu / Redactor Șef

Obiceiuri de zi cu zi care ne distrug sănătatea. Cum să înlăturați definitiv bacteriile

Obiceiuri de zi cu zi care ne distrug sănătatea. Cum să înlăturați definitiv bacteriile
Suntem obișnuiți să facem zilnic unele lucruri, dar niciodată nu ne-am gândit cât de mult rău ne pot face.

Bacteriile ne invadează viața și cu greu le putem ține deoparte. Iată câteva trucuri de mare ajutor.

Obiceiuri de zi cu zi care ne distrug sănătatea. Cum să înlăturați definitiv bacteriile

Cu siguranță, nu există persoană care să nu fi folosit măcar odată bețișoarele pentru a-și curăța urechile. Specialiști spun că acestea nu doar că nu ne ajută să scăpăm de ceară, dar ne pot provocat și grave probleme timpanului. Când aveți astfel de probleme, mergeți la un specialist.

De asemenea, e bine să vă obișnuiți să nu mai spălați părul zilnic, pentru că va deveni lipsit de strălucire, se va rupe mai mult și se va usca. De maxim două ori pe săptămână, e de ajuns pentru a avea podoaba capilară pe care v-o doriți.

Telecomanda e plină de bacterii

De când a venit pandemia, dezinfectăm tot ce prindem, dar de cele mai multe ori uităm să igienizăm telecomanda sau tastatura laptopului, locuri în care bacteriilor le place să stea. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Virginia, pe telecomandă se află mulți germeni care duc la apariția răcelilor.

Nu folosiți același prosop mai multe zile

Cu siguranță, sunt puține persoane care știu că printre locurile unde se strâng cele mai multe bacterii și mucegai se numără prosoapele de baie. De aceea, specialiștii recomandă să le schimbași cât de des cu putință. Încercați, pe cât posibil ca pentru față să folosiți un alt prosop.

Nu dormiți cu lentilele de contact, este o altă avertizare a oamenilor de știință, pentru că riscați să faceți tot felul de infecții. De asemenea, nu trebuie să împărțiți cu altă persoane lamele de ras, unghierele sau forfecuțele, pentru că vă puteți trezi cu o boală de piele. Dacă buretele de spălat vase s-a rupt, schimbați-l imediat, pentru că este un loc propice bacteriilor. Nu în ultimul rând, lenjeria de pat trebuie schimbată în fiecare săptămână.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre