Simona Ionescu / Redactor Șef

Obiceiurile culinare ciudate ale mai marilor lumii. Bunicul lui Vladimir Putin a fost bucătar și a gătit pentru Lenin și Stalin

Obiceiurile culinare ciudate ale mai marilor lumii. Bunicul lui Vladimir Putin a fost bucătar și a gătit pentru Lenin și Stalin
Când vine vorba să hrănești un șef de stat, situația se schimbă radical, pentru că președinții lumii au plăceri culinare uneori destul de stranii.

Bernard Vaussion, care le-a pregătit președinților Franței timp de 40 de ani cele mai bune mâncăruri a vorbit despre plăcerile culinare ale lui Francois Mitterand.

Acesta adora să mănânce fructe de mare, în timp ce Jacques Chirac avea o pasiune pentru melci, dar și… varză murată. În ceea ce-l privește pe Nicholas Sarkozy acesta nu suportă brânza. Cel mai ușor de mulțumit a fost întotdeauna Francois Hollande, care nu a făcut figuri la mâncare, pentru că îi place „totul”.

Angela Merkel, luând masa în Afganistan

Ce adoră Angela Merkel

Chiar dacă a ținut lumea în frâu, fostul cancelar german Angela Merkel este și o excelentă bucătăreasă. Printre felurile de mâncare pe care le adoră este și o tocană de legume ungurească denumită letcho. Dar și delicioasa shashlik, o frigăruie picantă de origine arabă. Dar Angela Merkel nu refuză niciodată o porție de supă de cartofi, un păstrăv bine făcut, dar şi prăjitură cu prune.

Evo Morales a spus că toată carnea de pui e injectată cu hormoni feminini

În 2010, președintele Boliviei, Evo Morales, a uimit o lume întreagă când a declarat că toată carnea de pui e injectată cu hormoni feminini și i-ar transforma pe bărbați în homosexuali. În plus, el a spus că niciodată nu ar pune în gură fast food, convins fiind că cine mănâncă așa ceva face boli grave. Mâncarea sa preferată rămâne supa de quinoa.

Vladimir Putin adoră înghețata de fistic

Lui Putin îi place mâncarea japoneză

Potrivit declarațiilor sale, Barack Obama susțin că fostul președinte american nu suportă sfecla roșie, dar e pur și  simplu îndrăgostit de broccoli dar și de sandvișul Philly Cheese Steak, unul dintre cele mai faimoase preparate, considerat simbol al clasei muncitoare.

Conform unui jurnalist rus, Vladimir Putin preferă mâncarea japoneză și nu ratează niciodată o înghețată cu fistic. Dacă despre faptul că mâncarea e testată înainte să o consume liderul rus, sunt puțini care știu că bunicul său a fost bucătar și le-a gătit lui Stalin și Lenin.

Regina Elisabeta savurând un ceai

Regina Elisabeta mânca sandvișuri cu pâine fără coajă

Darren McGrady, care a gătit pentru Palatul Buckingham timp de 15 ani, a mărturisit că regretata regină Elisabeta nu era deloc o persoană mofturoasă. De cele mai multe ori, regina începea ziua cu o porție de cereale cu fructe uscate și nuci macadamia. Ca și băutură, alegea întotdeauna ceaiul marca Darjeeling. Din meniul de prânz nu lipsea peștele, preferatul fiind calcanul la grătar, pe pat de spanac, iar după amiaza regina prefera prăjituri sau sandvișuri cu pâine fără coajă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre