Simona Ionescu / Redactor Șef

Octavia Geamănu de la Observator, momente cumplite: „Nu faceți niciodată…”

Octavia Geamănu de la Observator, momente cumplite: „Nu faceți niciodată…”
Multe din incidentele cu urmări nefericite și chiar dramatice se petrec când plecăm de acasă și lăsăm în funcțiune anumite aparate.

Multe incendii au fost pornite de scurt-circuite pe care nu le-a putut aplana nimeni, deoarece mașina de spălat, de exemplu, era lăsată să funcționeze în timp ce toți ai casei au plecat. Ce se poate întâmpla? Își spun cei care fac astfel de gesturi. Se pot petrece tragedii. Fost editor-prezentator la Observator, la Antena 1, jurnalista Octavia Geamănu atrage atenția, print-o postare pe rețelele sociale, asupra pericolelor din locuință.

Octavia Geamănu, momente cumplite în bucătărie

„Fac această postare că să atrag atenția asupra unei situații care poate crea o tragedie. Nu plec niciodată de acasă în timp ce mașina de spălat funcționează, cuptorul merge sau și mai grav, am ceva pe aragaz. Dar, chiar și când sunt acasă, sunt situații, ca cea de azi, în care am realizat cât noroc am avut! Noroc că nu era Andrei lângă mine, cum stă de obicei. Azi, mi-a explodat geamul cuptorului în mii de bucățele. Așa cum se întâmplă cu parbrizul spart al unei mașini. Nu cel interior, cel exterior.

Unele au sărit efectiv în mai multe direcții, o bucată mare, crăpată în n bucăți mici, a rămas agățată de cuptor. Nu îmi explic ce s-a întâmplat. Cuptorul funcționa la 150 de grade. Are 4 ani vechime și îl folosesc doar de 1 an. Cred că a mers de 20 de ori în toată existența lui. În timp ce strângeam bucățelele mici de sticlă, îi mulțumeam lui Dumnezeu că nu a fost Andrei acasă. S-aveți grijă mare!”, s postat ziarista pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista se judecă cu Antena 1

Octavia Geamănu, care a prezentat ani la rând Observatorul la Antena 1, a anunţat, la finele lunii august, că a dat Antena 1 în judecată după ce a fost scoasă de pe post. Ea a relatat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că înainte, timp de două luni, a încercat să ajungă la o soluţie amiabilă „în disputa cu angajatorul”.

„Din păcate, după aproximativ 18 ani în care am lucrat în acest trust și aproximativ 2 luni și jumătate de încercare permaneta din partea mea de a găsi o soluție amiabilă în disputa cu angajatorul, am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești și să spun stop abuzurilor în realtia de muncă”, a scris Octavia Geamănu. „Am tot sperat că lucrurile se vor clarifica.

De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicație referitoare la “scoaterea mea de pe post” așa cum a fost interpretată, în mod real, de presă, ca și cum n-am existat, deși exist. Merg în continuare în redacție și aștept ca angajatorul să își respecte obligațiile convenit cu mine, căci eu, după cum bine știți, am prezentat Observator 19 doar în weekend, excepție făcând zilele de concediu ale colegilor din timpul săptămânii când n-am spus niciodată că nu vin în sprijinul echipei”, a mai precizat jurnalista.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre