Simona Ionescu / Redactor Șef

Ofertă „irezistibilă” de la ANAF: puteți cumpăra mașinile Elenei Udrea. Și sunt chiar ieftine!

Ofertă „irezistibilă” de la ANAF: puteți cumpăra mașinile Elenei Udrea. Și sunt chiar ieftine!
Dacă ați visat să vă plimbați în confortul Elenei Udrea, acum chiar aveți șansa. Două din mașinile blondinei sunt scoase la vânzare de ANAF. Autoritățile vor să recupereze minim 793.447 euro (preț care include TVA) de la fostul ministru al Turismului, drept pentru care o execută silit pe Elena Udrea și îi scoate la vânzare bunurile.

Două mașini aparținând fostului politician sunt puse pe lista bunurilor scoase la licitație. Este vorba, pe de o parte, de un Mercedes Benz S500 negru, an de fabricație 2005, pe benzină și cu 201.418 km parcurși, pentru care ANAF  vrea să încaseze 7.685 euro. A doua mașină a Elenei Udrea pe care o vinde ANAF cu aproximativ aceeași sumă, 7.158 euro, este un Fiat 500 din 2012, alb, cu 70.547 de km parcurși. Ambele mașini au cutii de viteze automatice.

Elena Udrea, condamnată cu executare

Udrea a fost anchetată penal și a fost condamnată,cu executare, la de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ea se află deja în penitenciar. Faptele de care a fost găsită vinovată sunt luare de mită și abuz în serviciu.

Elena Udrea a părăsit România pe 7 aprilie, chiar înainte de pronunțarea sentinței. Imediat ea a fost dată în urmărire. A fost oprită de autorități pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Elena Udrea a rămas în arest preventiv în Bulgaria, până în data de 10 iunie, dată la care s-a decis extrădarea sa, iar pe 16 iunie a revenit în România, unde a fost, de asemenea, încarcerată.

ANAF scoate la licitație și terenurile Elenei Udrea

Pentru recuperarea prejudiciului calculat în dosar, ANAF vinde bunurile Elenei Udrea. Pe lângă mașini sunt scoase la vânzare și mai multe terenuri, după cum urmează: o cotă 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp, și ci și parcele de teren intravilan construcții – de 884, 883, 882 (două parcele), respectiv 881 mp.

Conform procedurii, bunurile care nu se vând la prima licitație vor fi scoase din nou la vânzare, după o lună, cu un preț redus cu 25% din prețul inițial.  La o a treia licitație prețul va fi scăzut cu alt sfert din cel anterior, apoi nu se mai scade.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre