Simona Ionescu / Redactor Șef

Omicron a oprit și anul acesta Carnavalul de la Rio de Janeiro

Omicron a oprit și anul acesta Carnavalul de la Rio de Janeiro
Spectacol incendiar, parade de samba, costume incredibile, culoare multă și bucurie. Din păcate, din anul acesta, nu ne vom bucura de celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro.

Epidemia de coronavirus a pus stavilă tuturor evenimentelor de importanță majoră din lume. Nici la Rio de Janeiro situația nu stă altfel.

Omicron a oprit și anul acesta Carnavalul de la Rio de Janeiro

Într-o emisiune pe rețelele de socializare, primarul orașului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a dat vestea cea tristă. Nici anul acesta nu vom avea Carnavalul de la Rio de Janeiro. Înainte de acest anunț, edilul a avut loc o întâlnire cu grupurile muzicale din cartier, care animează evenimentul. Motivul îl constituie răspândirea variantei Omicron după sărbătorile de sfârșit de an.

Potrivit declarațiilor edilului, această hotărâre s-a luat întrucât este extrem de greu să fie controlate festivitățile, în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus crește pe zi ce trece. Primarul de la Rio de Janeiro a venit inițial cu propunerea ca evenimentul să aibă loc în trei părți diferite ale orașului, însă grupurile muzicale nu au fost de acord, ba chiar se aude că ar dori să facă o contra propunere.

În 2020 au participat la carnaval șapte milioane de persoane

Potrivit informațiilor oferite de Agerpres, până în acest moment se cunoaște faptul că defilarea școlilor de samba în Sambadrom este menținută. În anul 2020 au participat la celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro nu mai puțin de șapte milioane de persoane. De la începutul pandemiei de coronavirus Brazilia a înregistrat 620.000 de decese fiind a doua ţară cea mai îndoliată, după Statele Unite.

Care este istoria Carnavalului

Celebrul Carnaval de la Rio datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și tot de atunci provine și tradiția decorării hainelor. Punctul culminant al festivalului are loc în sambodromul de la Rio. Acesta unul dintre cele mai frumoase stadioane din lume și a fost construit special de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, unde pot se strânge peste 70.000 de oameni. Cât privește prețul biletelor pentru sambadromo, acestea variază de la 42 de euro la 850 de euro.

Sursă foto: ro.bio-green.net

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre