Simona Ionescu / Redactor Șef

ONG-urile fierb! Ursul care a atacat un turist francez a fost ucis. S-a dovedit că a avut cel puțin șapte interacțiuni cu oamenii

ONG-urile fierb! Ursul care a atacat un turist francez a fost ucis. S-a dovedit că a avut cel puțin șapte interacțiuni cu oamenii
În ciuda protestelor activiștilor pentru drepturile animalelor, o provincie alpină italiană a confirmat marți uciderea unei ursoaice-mamă considerată responsabilă pentru atacul asupra unui turist francez. Animalul trebuia să ajungă în România.

Activiștii au declarat că uciderea ursoaicei din Italia, care trebuia să ajungă în România, identificată drept Kj1, lasă cei trei pui ai săi în „mari dificultăți de supraviețuire”. Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor a declarat că ordinul de ucidere a acesteia a fost emis peste noapte, ceea ce face imposibilă solicitarea unei suspendări legale.

„Din păcate, acest lucru nu a fost făcut”

„OIPA Italia este marcată de sacrificarea lui Kj1, pe care am încercat să o salvăm prin două acțiuni în justiție. Din păcate, acest lucru nu a fost făcut”, declarat Claudia Taccani, avocat al organizației, menționând că un judecător a suspendat două ordine de ucidere anterioare pentru a examina alte căi de atac.

Provincia alpină Trento, care se bucură de un grad mare de autonomie față de guvernul italian, a fost în centrul controversei privind sacrificarea urșilor bruni care, potrivit acesteia, au invadat cu prea multă încredere teritoriul uman în ultimii ani. O analiză ADN efectuată după ce excursionistul francez a fost atacat a indicat că Kj1 a fost responsabil.

„Animalul a fost găsit responsabil pentru cel puțin șapte interacțiuni cu oamenii”

„Kj1 a fost un specimen periculos. Animalul a fost găsit responsabil pentru cel puțin șapte interacțiuni cu oamenii, inclusiv atacul din 16 iulie asupra excursionistului francez în vârstă de 43 de ani în municipalitatea Dro, la nord de lacul Garda”, a declarat provincia într-o declarație.

Excursionistul s-ar fi abătut de la traseu la aproximativ 500 de metri altitudine în timpul unei drumeții matinale și a întâlnit ursul care l-a rănit la picior și la braț. Excursionistul a scăpat și a cerut ajutor.

Acesta a fost cel de-al nouălea caz de agresiune împotriva oamenilor de când urșii bruni au fost reintroduși în provincie în 1999, ca parte a unui proiect al Uniunii Europene. Și primul de când un excursionist a fost ucis vara trecută.

A fost ucis și ursul care a atacat o fată de 19 ani în Munții Bucegi

Mama ursoaică din Italia a fost ucisă! Au rămas singuri trei puișori

Pe 9 iulie, pe traseul considerat ca fiind singur din Munții Bucegi unde se aflau o tânără de 19 ani și prietenul său, și-a făcut apariția un urs. Fata s-a speriat, a început să țipe și a sunat la serviciile de urgență.

Potrivit declarațiilor tatălui Dianei Maria, „fata și-a scos rucsacul, l-a aruncat în urs și a început să alerge. În cele din urmă, ursul a reușit să o prindă de picior. Prietenul ei mergea în direcția opusă și făcea zgomot pentru a distrage atenția animalului”.

Un vânător a ucis ursul

Ursul a prins fata și a târât-o. Din păcate, Diana Maria a căzut într-o „râpă adâncă de aproximativ 100 de metri”. A fost găsită decedată, iar animalul era lângă ea. Pentru a se putea ajunge la tânără, un vânător a trebuit să omoare animalul.

Potrivit rezultatelor analizelor Serviciului de Medicină Legală Prahova, tânăra a suferit leziuni externe și interne provocate atât de atacul ursului, cât și de la căderea de la înălțime.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre