Simona Ionescu / Redactor Șef

Părinții drogatului Vlad Pascu, pedepsiți penal. Apropiații cad unul după altul în timpul anchetei. Up Date

Părinții drogatului Vlad Pascu, pedepsiți penal. Apropiații cad unul după altul în timpul anchetei. Up Date
Joi dimineață, procurorii DIICOT și polițiștii antidrog au descins la 11 adrese din București, care vizează rețeaua de traficanți de la care se aproviziona Vlad Pascu. Dealerul și părinții lui au ajuns la audieri la DIICOT. Și au ieșit cu tinicheaua de coadă sau n-au ieșit.

Up Date: Mama șoferului drogat a fost reținută de procurori pentru 24 de ore

Tatăl lui Vlad Pascu a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce la domiciliul său a fost găsit o armă și muniție și a fost audiat la DIICOT. Mama tânărul drogat, Miruna Pascu, a fost reţinută pentru 24 de ore.

În jurul orei 19.00, Vlad Pascu a fost scos într-o mașină din sediul DIICOT. Este dus la Constanța, în arestul preventiv, din același loc de unde a fost adus dimineață la DIICOT Central.

Știrea inițială

Procurorii strâng lanțul în jurul lui Vlad Pascu, apropiații lui cad unul după altul. Amintim că tânărul de 19 ani e autorul accidentului de la 2 Mai.  El a ucis doi tineri și a rănit trei, după ce a condus mașina drogat. Anchetatorii au stabilit că acesta era aprovizionat de o rețea care alimenta localuri de lux din București. Dar și că organiza petreceri la care aceiași dealeri aprovizionau publicul.

Conform ultimelor informații, se pare că dealerul de droguri al lui Pascu îi era și prieten. Acesta e audiat și el la DIICOT. Asta după ce, în cursul nopții de miercuri spre joi, el ar fi intrat în Spitalul Floreasca și ar fi distrus mai multe bunuri. Este vorba de Tudor Duma zis Maru, arată Gândul.ro. Potrivit unor surse judiciare, au mai fost ridicați de anchetatori și Rafael George Anghel, zis Rafa, Andrei-Cătălin Bîtică și Ahmed Marei zis  Moody.

Apropiații lui Vlad Pascu cad unul după altul

Cei patru ar fi fost la Constanța, în noaptea de 18 – 19 august, la același hotel cu Vlad Pascu. Oamenii legii bănuiesc că s-ar fi drogat împreună cu el. De altfel, după accidentul din 19 mai, anchetatorii antidrog l-au filat pe Maru. Astfel, au descoperit, mai arată sursa citată, că acesta a mers acasă la frații Constantin, de unde ar fi cumpărat mai multe zeci de grame de canabis. Ulterior, le-a vândut la petrecerile organizate de Vlad Pascu.

Sursele citate au precizat că Pascu și grupul său de prieteni luau droguri atât de la Maru cât și de la frații Ștefan și Antonio Constantin.

Mama lui Vlad Pascu ar urma să fie reținută

Tatăl lui Vlad Pascu și mama acestuia au fost duși la DIICOT, unde sunt audiați. Bărbatul este audiat în calitate de martor. Femeia, în schimb, este cercetată pentru că ar fi încercat să influențeze unele declarații într-un dosar de trafic de droguri. Acesta a fost deschis de polițiștii constănțeni după producerea accidentului din 2 Mai.

Mama lui Vlad Pascu ar putea fi reținută de procurorii DIICOT în dosarul „Operațiunea Hidra”

Procurorii ar avea la dosar o multitudine de probe. Printre acestea, interceptări telefonice și imagini. Una din mize este să se stabilească cine a intervenit atunci când Vlad Pascu a fost dus la poliție și, ulterior, lăsat să plece fără să fie testat. În ziua accidentului mortal, acesta a fost oprit de poliție, iar în mașină s-au găsit droguri. Tânărul a fost însă lăsat să plece, pe motiv că nu părea drogat. El nu a fost testat.

Comunicatul oficial. Ce transmit oamenii legii

„La data de 14.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în două cauze, astfel: Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri.

Tatăl șoferului drogat a râs în fața jurnaliștilor și a manifestat un comportament bizar, având în vedere circumstanțele.

În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziție a locuinței în vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect.

Față de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri. La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, a informat IGPR.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre