Simona Ionescu / Redactor Șef

OZN-uri „dansând” pe cer, în Orientul Mijlociu. Piloții unui Boeing au surprins imaginile stranii

OZN-uri „dansând” pe cer, în Orientul Mijlociu. Piloții unui Boeing au surprins imaginile stranii
Piloții unui avion de tip Boeing 747, ce efectua o cursă comercială din Orientul Mijlociu spre Africa, au surprins pe cer imagini stranii a ceva ce păreau a fi OZN-uri „dansând” haotic.

Recent, piloții unui avion de tip Boeing 747 ce operau o cursă comercială din Arabia Saudită, Orientul Mijlociu, spre Nigeria, Africa, au surprins pe cerul nopții un fenomen straniu care le-a dat fiori. 

Căpitanul Ruud Van Pangemanan, care este și vlogger, pilota un Boeing 747 de la Jeddah, Arabia Saudită, către Abuja, Nigeria, recent la ora 5 dimineața, când imaginile uimitoare i-au apărut în câmpul vizual, la fel și colegilor săi din cabină. 

Piloții au filmat OZN-urile ce dansau pe cer

Piloții au fost martori și au filmat în detaliu mai multe OZN-uri care manevrau pe cerul nopții în moduri imposibile pentru un avion construit de om. 

Ei au descris obiectul ca fiind extrem de vivace, asemănător unei stele. A văzut de asemenea o dungă de lumină pe cer, mult mai jos, ceva ce părea că „dansa” rapid și haotic.  OZN-ul schimba rapid altitudinea, ceea ce i-a făcut pe piloți să tragă concluzia că era vorba despre un obiect extraterestru. 

Piloții au asistat șocați la scenele stranii

„Cade?” întreabă Van Pangemanan în timp ce asista la fenomenul aerian în mișcare pe partea aripii drepte a avionului său. De asemenea, obiectul a schimbat direcția în mod agresiv și la întâmplare, fără vreo indicație prealabilă, în mod similar cu un OZN descris în serialul de succes „Dosarele X”

„Lumina OZN-ului din fața noastră se mișcă liber. Uneori înainte, uneori înapoi, uneori la stânga, la dreapta sau invers”, a adăugat pilotul.

Fenomenul, comparat cu un altul din 1997

Lumina strălucitoare a obiectului neidentificat a fost văzută pâlpâind în anumite momente și dispărând complet în altele. 

Mai târziu în clip, sunt observate mai multe obiecte luminoase similare pe cer, în timp ce piloții le descriu ca fiind OZN-uri. Filmarea realizată de Van Pangemanan arată că cel puțin trei dintre punctele strălucitoare (n.r. Van Pangemanan a spus că a văzut până la patru) s-au aliniat într-un mod similar cu Luminile Phoenix, un fenomen larg vizionat în 1997 deasupra Arizonei, care încă nu are o explicație.

Obiectul nu apărea pe radar

Pilotul a exclus, de asemenea, orice posibilitate ca obiectul să fie unul terestru.

„Ne-am gândit că lumina era de la un avion, dar nu era pe radarul nostru”, a spus el. „Apoi ne-am gândit că poate era o stea, dar stelele sclipesc repede și nu se mișcă.”

VIDEO. Luminile Phoenix din 1997

Van Pangemanan a respins posibilitatea că ar fi fost un satelit. Pe piloți i-a dus gândul la această teorie, căci multe dintre lansările Starlink ale lui Elon Musk sunt adesea confundate cu OZN-uri.

„Este imposibil ca un satelit să se miște așa”, a spus totuși pilotul.

Internauții au susținut teoria OZN-urilor 

Mai multe persoane au comentat pe vlogul pilotului de pe YouTube și au spus că au văzut ceva similar.

„Sunt brazilian. Ieri, 08/10/24, am văzut un obiect EXACT ca acesta! Plutea și venea în direcția casei mele”, a scris o persoană.

„Eu și soția mea stăm în grădina noastră aici în Marea Britanie. În fiecare noapte, dacă este cer senin, veți vedea lumini care călătoresc pe cer și care brusc devin mai luminoase, exact ce vedeți în acest videoclip”, a adăugat un alt internaut. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre