Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi dovezi despre celebrul OZN căzut la Rosewell. S-au găsit peste 20 de resturi neobișnuite de aluminiu pur

Noi dovezi despre celebrul OZN căzut la Rosewell. S-au găsit peste 20 de resturi neobișnuite de aluminiu pur
În analele istoriei OZN americane, puține incidente au fost atât de misterioase precum cel de la Roswell, New Mexico. S-au descoperit recent însă peste 20 de resturi de material metalic la locul incidentului.

Cel mai faimos caz de OZN din America continuă să producă mai multe dovezi, oamenii de știință încercând să dovedească că prăbușirea de la Roswell nu a fost din această lume. Un geolog a descoperit un metal misterios la locul prăbușirii OZN-ului Roswell într-un nou documentar.

Evenimentul din 1947 a ținut prima pagină a ziarelor atunci când Forțele Aeriene ale Armatei Statelor Unite au emis un comunicat de presă în care afirmau că au recuperat resturi de la un „disc zburător neindentificat”, pentru ca mai târziu să se întoarcă, susținând că materialul aparținea de fapt unui balon meteorologic doborât.

McDonald’s inspirat din farfurii zburătoare

De atunci totul s-a schimbat în acea zonă. Orașul se mândrește cu un muzeu OZN și un centru de cercetare, un McDonald’s inspirat din farfurii zburătoare, iluminat stradal cu tematică extraterestră. Ba chiar există și o „familie” extraterestră „blocată” într-un OZN avariat pe marginea drumului național 285.

Dincolo de toate acestea, specialiștii se chinuie să afle adevărul. A fost o farfurie zburătoare? A fost o navă spion? Sau au fost sovieticii? Iar noi explicații continuă să apară.

Metalul era „100% aluminiu pur”

Noi dovezi despre celebrul OZN căzut la Rosewell. S-au găsit peste 20 de resturi neobișnuite de material metalic

Geologul Frank Kimbler se numără printre numeroșii experți care au contestat versiunea oficială a armatei cu privire la ceea ce s-a prăbușit la periferia acestui oraș din New Mexico, unde a cercetat locul presupusului accident al OZN-ului cu un detector de metale încă din 2010.

De atunci, Kimbler a descoperit peste 20 de resturi neobișnuite de material metalic, majoritatea nu mai mari decât o unghie, iar acum a trimis un metal unic și ciudat pentru a fi testat în noua serie „Alien Encounters: Realitate sau ficțiune”.

Testele au arătat că metalul era „100% aluminiu pur”, ceea ce, potrivit experților, reprezintă o „dovadă convingătoare” care ar putea dovedi că extratereștrii s-au prăbușit în zonă cu zeci de ani în urmă. „Vreau să demonstrez că este identificabil. Nu tuturor le va plăcea asta”, a spus Newton.

„Aluminiul pur a fost găsit în multe alte locuri unde se suspectează prăbușirile unor OZN-uri”

Cu toate acestea, Newton a considerat că testele asupra metalului misterios de aluminiu pur sunt convingătoare, a spus ea, în parte pentru că un fost investigator OZN al Pentagonului i-a spus că „aluminiul pur a fost găsit în multe alte locuri unde se suspectează prăbușirile unor OZN-uri”.

În timp ce Newton nu și-a numit sursa de la Pentagon, a descris-o ca fiind „o sursă din cadrul AATIP”, Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale al armatei americane, care din 2007 până în 2012 a fost însărcinat (parțial) cu studierea OZN-urilor.

Un alt tip de aluminiu

Dr. Tom Hossain, cercetător șef la Cerium Labs, a raportat că fragmentul metalic de aluminiu nu era doar neobișnuit din punct de vedere al purității, ci și diferit de aluminiul tipic de calitate industrială utilizat în producție. „Majoritatea aluminiului în uz este Aluminiu anodizat”, a declarat Dr. Hossain.

Anodizarea este un proces electrochimic care transformă suprafața metalului într-un finisaj decorativ, durabil și rezistent la coroziune, cunoscut sub numele de oxid anodic. Acesta protejează metalul de sub acest finisaj împotriva coroziunii în reacțiile cu moleculele de oxigen prezente atât în aer, cât și în apă. „Acesta nu este un aliaj, este aluminiu pur”, a explicat dr. Hossain.

Descoperirea lui Kimbler se alătură unui număr tot mai mare de mărturii ale martorilor oculari și chiar înregistrări guvernamentale declasificate, care par să indice faptul că incidentul de la Roswell a inclus o formă de materiale metalice stranii.

Mai mult de 40 de martori ai accidentului de la Roswell au menționat că la locul incidentului s-au găsit bucăți de metal cu o capacitate uluitoare „de a reveni la forma inițială, precum o spumă cu memorie, atunci când era pliat sau modificat”, povestea cercetătorului OZN Anthony Bragalia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre