Simona Ionescu / Redactor Șef

P. Diddy, încătușat în stradă de agenții federali. Artistul, acuzat de proxenetism – primele imagini

P. Diddy, încătușat în stradă de agenții federali. Artistul, acuzat de proxenetism – primele imagini
Agresiune sexuală și trafic de persoane sunt principalele capete de acuzare cu care se confruntă celebrul cântăreț. Acesta a fost acuzat de mai multe femei și de un bărbat de fapte îngrozitoare care au fost detaliate în fața anchetatorilor. Lunile trecute, artistul s-a confruntat inclusiv cu percheziții la casele sale, iar apoi au început o serie de procese împotriva sa.

Rapperul în vârstă de 54 de ani a fost reținut luni seara, la un hotel din Manhattan, de către agenți ai Homeland Security Investigations, în urma unor luni de acuzații teribile de agresiune sexuală și trafic de persoane. În acest moment, Puff Diddy se află în custodia biroului FBI din Manhattan și se pare că autoritățile ar fi percheziționat și camera lui de hotel, de unde a fost reținut. 

Cu doar câteva ore înainte ca Diddy să fie arestat, el se plimba încrezător prin New York, alături de fiul său, King Combs.  Cei doi chiar s-au oprit să salute câțiva fani și să facă selfie-uri cu ei. 

În primăvară au avut loc percheziții la casele lui Puff Diddy (arhivă)

O sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru TMZ că arestarea lui Diddy era programată pentru ziua de azi, însă ceva s-a întâmplat și a determinat autoritățile să intervină cu o zi mai devreme. Procurorul Damian Williams a confirmat că agenții federali l-au reținut pe baza unui act de acuzare oficial, sigilat, depus de Districtul Sudic din New York, după ce a fost pus sub acuzare de un mare juriu.

Conform procedurii legale americane, abia azi, după desigilarea documentului, se va ști exact ce acuzații i se aduc, concret, artistului.

Puff Diddy, arestat de agenții federali. Astăzi se află exact acuzațiile aduse

„În această seară, agenții federali l-au arestat pe Sean Combs pe baza unui act de acuzare sigilat, depus de SDNY (Procuratura Districtului Sudic al New York-ului)”, a transmis, în decursul nopții trecute, procurorul american Damian Williams într-un comunicat. El a menționat că actul de acuzare va fi desigilat în această dimineață, ocazie cu care se vor afla exact care sunt acuzațiile care i se aduc artistului. 

Una din casele rapperului care a fost percheziționată în luna martie într-un dosar de agresoune sexuală și viol (arhivă)

Din primele informații, se pare că arestarea lui este legată de investigația penală în curs de desfășurare privind acuzațiile de trafic de persoane și alte infracțiuni grave, care au dus inclusiv la emiterea și executarea mandatelor de percheziție la casele lui Diddy din Beverly Hills și Miami, de la începutul primăverii. Până acum, se cunosc șapte acuzații împotriva rapperului, pe care Combs le-a negat în totalitate.

Fosta iubită de durată a fost prima care l-a denunțat

Pe 16 noiembrie 2023, cântăreața Cassie a intentat un proces în New York împotriva lui Diddy, cu care a avut o relație cu despărțiri și împăcări între 2007 și 2018. Ea l-a acuzat pe muzician că a violat-o și abuzat-o pe parcursul relației lor de un deceniu. La o zi după ce a depus plângerea, cei doi au ajuns la o înțelegere.

La scurt timp după, pe 23 noiembrie, o femeie pe nume Joi Dickerson-Neal l-a acuzat pe Diddy că a drogat-o și violat-o în perioada în care era studentă la Universitatea Syracuse, în 1991, conform documentelor obținute de revista People.

Cassie Ventura, cântăreața care a fost iubita lui Diddy timp de 10 ani, a fost prima care i-a adus acestuia acuzații grave (Instagram)

A doua zi, pe 24 noiembrie, o altă femeie l-a acuzat pe Combs și pe prietenul său, Aaron Hall, că au violat-o pe rând. În februarie, anul acesta, reclamanta, Liza Gardner, a depus o plângere amendată, dezvăluind că avea doar 16 ani când a avut loc presupusul atac, în New York, în 1990. Vârsta consimțământului pentru relații sexuale în New York în 1990 era de 17 ani.

Pe 6 decembrie, o femeie a susținut că rapperul, colaboratorul său de lungă durată, Harve Pierre, și un al treilea bărbat neidentificat momentan au traficat-o sexual și au violat-o în grup în 2003, când avea doar 17 ani, conform aceleiași surse.

În aceeași zi, Diddy a negat acuzațiile într-o declarație pentru revistă. „Destul este destul. În ultimele câteva săptămâni, am stat în tăcere și am privit cum oamenii încearcă să-mi asasineze caracterul, să-mi distrugă reputația și moștenirea”, a spus el. „Au fost făcute acuzații revoltătoare împotriva mea de către indivizi care caută un câștig rapid. Vreau să fie absolut clar: nu am făcut niciunul dintre lucrurile oribile care mi se impută. Voi lupta pentru numele meu, pentru familia mea și pentru adevăr”, a continuat el.

Există acuzații de agresiune sexuală și din partea unui bărbat

Pe 1 martie, echipa lui Combs a cerut ca reclamanta, cunoscută sub numele de „Jane Doe”, să nu mai rămână anonimă pe parcursul cazului. Instanța a decis că reclamanta nu a avut „sprijin suficient de specific” pentru a-și menține anonimatul.

Înainte ca judecătorul să se pronunțe cu privire la anonimatul celei de-a patra reclamante, pe 27 februarie, Rodney „Lil Rod” Jones a deschis și el un proces în instanța federală din New York. Fostul producător și videograf al lui Combs a susținut că, timp de mai bine de un an, Combs l-a hărțuit sexual, l-a drogat și l-a amenințat. 

Jones a afirmat că, în această perioadă, „a fost martor, a experimentat și a îndurat multe lucruri care au depășit cu mult rolul său de producător la albumul „Love” (n.r. – munca la acest album a durat din septembrie 2022 până în noiembrie 2023). Apoi, așa cum se știe, pe 25 martie, proprietățile rapperului din Los Angeles și Miami au fost percheziționate de agenți federali.

Mai multe femei îl acuză pe Puff Diddy de viol și agresiune. Unele erau minore

Aproape două luni mai târziu, pe 17 mai, un videoclip surprins de o cameră de supraveghere difuzat de CNN l-a arătat pe rapper apucând, împingând și lovindu-și fosta iubită, cântăreața Cassie, într-o altercație din 2016, care corespunde cu acuzațiile pe care aceasta le-a făcut în procesul deschis în luna noiembrie a anului trecut și deja soluționat.

La mai puțin de o săptămână mai târziu, Combs a fost acuzat că a drogat și agresat sexual o altă femeie, Crystal McKinney. În procesul din 21 mai, McKinney a susținut că avea 22 de ani și, după ce s-au cunoscut, Combs a condus-o într-o baie, unde a început să o forțeze să-l sărute fără consimțământ. El ar fi împins apoi capul ei spre zona lui intimă și a forțat-o să-i facă sex oral. 

Inclusiv femei care erau adolescente în momentul comiterii faptelor, l-au acuzat pe Puff Diddy de viol și agresiune sexuală (Instagram)

Două zile mai târziu, pe 23 mai, April Lampos și avocații ei au deschis un alt proces împotriva lui Combs, a casei sale de discuri Bad Boy Records, Arista Records și altora, pentru acuzații de agresiune fizică, agresiune sexuală, provocare neglijentă de stres emoțional și încălcarea Legii de Protecție a Victimelor Violenței Motivate de Gen.

Ea a detaliat patru „întâlniri sexuale terifiante” pe care le-a avut cu Combs, inclusiv un caz în care a spus că rapperul a forțat-o să ia „ecstasy” și să facă sex cu iubita lui de atunci, Kim Porter. Ea a mai susținut că Porter „s-a răzbunat” și că ea și Combs au făcut în așa fel încât să fie concediată.

Diddy a rămas fără diplome de onoare și fără cheia orașului New York

Pe 7 iunie, Universitatea Howard, un colegiu și o universitate istorică afro-americană (HBCU), i-au retras lui Combs diplomele onorifice. Trei zile mai târziu, primarul New York-ului, Eric Adams, i-a cerut muzicianului să returneze cheia orașului.

Avocatul lui Diddy, Marc Agnifilo, a transmis un comunicat de presă în care afirmă că artistul este hărțuit de autorități pe nedrept.

„Suntem dezamăgiți de decizia de a continua ceea ce considerăm a fi o urmărire penală nedreaptă a domnului Combs de către biroul Procurorului Statelor Unite. Sean ‘Diddy’ Combs este o icoană a muzicii, un antreprenor care s-a realizat prin forțele proprii, un om de familie iubitor și un filantrop dovedit, care și-a petrecut ultimii 30 de ani construindu-și un imperiu, adorându-și copiii și lucrând pentru a sprijini comunitatea afro-americană.

El este o persoană imperfectă, dar nu este un criminal. Spre cinstea lui, domnul Combs a cooperat în totalitate cu această investigație și s-a mutat voluntar la New York săptămâna trecută, în așteptarea acestor acuzații”, a arătat avocatul. El a rugat presa să nu emită „judecăți”, până când nu vor fi disponibile „toate informațiile”. „Acestea sunt acțiunile unui om nevinovat, care nu are nimic de ascuns și așteaptă cu nerăbdare să își curețe numele în instanță”, se mai arată în comunicatul transmis de avocat.

Surse foto: Instagram, arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri