Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a scăpat bărbatul din tufișuri, care ar fi vrut să-l asasineze pe Trump. FBI face investigații serioase

Cum a scăpat bărbatul din tufișuri, care ar fi vrut să-l asasineze pe Trump. FBI face investigații serioase
FBI a declarat că „investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat” a lui Donald Trump la clubul său de golf din Florida. Incidentul a avut loc la doar două luni de la o altă tentativă de asasinat a candidatului republican la președinția SUA la un miting din Pennsylvania.

Donald Trump este „în siguranță în urma împușcăturilor trase duminică în apropierea sa”, a anunțat echipa sa de campanie. Oficialii cred că o persoană înarmată a intenționat să îl vizeze pe fostul președinte. FBI investighează acum „ceea ce pare a fi tentativă de asasinat”.

Un agent Secret Service a observat țeava unei puști ieșind dintr-un gard

Donald Trump se afla la Trump International Golf Club din West Palm Beach împreună cu donatorul Steve Witkoff când s-au auzit focuri de armă. Jocul de golf a fost o adăugare de ultim moment la programul lui Trump, au declarat sursele.

Un agent Secret Service a observat țeava unei puști ieșind dintr-un gard și au tras asupra unui bărbat aflat în tufișurile din perimetru, potrivit șerifului din Palm Beach County, Ric Bradshaw. Suspectul a fugit apoi cu o mașină.

„Toată această configurație indică un nivel foarte ridicat de planificare prealabilă”

Posibilă tentativă de asasinat a lui Donald Trump la Trump International Golf Club din West Palm Beach

Un martor l-a văzut pe suspect fugind din tufișuri și a făcut o fotografie mașinii care a dus la reținerea suspectului. Polițiștii l-au prins pe bărbat, iar când l-au scos din mașină, suspectul nu era înarmat și nu a făcut nici o declarație. Trei surse din cadrul forțelor de ordine au spus că persoana reținută se numește Routh.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții FBI, Secret Service și polițiști au declarat că a fost găsită și o pușcă de tip AK-47 cu lunetă, două rucsacuri în care se aflau plăci ceramice pentru vesta antiglonț, dar și un GoPro în care era poziționat suspectul.

„Toată această configurație indică un nivel foarte ridicat de planificare prealabilă”, a declarat fostul director adjunct al FBI Andrew McCabe pentru CNN.

Cine este posibilul suspect

Potrivit informațiilor oferite de edition.cnn.com, Ryan Wesley Routh, un proprietar în vârstă de 58 de ani al unei mici companii de construcții, a fost reținut în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump în Florida.

Critic frecvent al lui Trump pe rețelele de socializare, Routh a postat pe X despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte în iulie. „Trump nu va face niciodată nimic”, a scris Routh.

Bărbatul a fost arestat în 2022 și obligat să plătească zeci de mii de dolari reclamanților în procese civile, acuzat de autoritățile de stat și federale că nu și-a plătit impozitele la timp.

„Trebuie să ardem Kremlinul până la temelii”

Imagine geolocalizată de CNN îl arată pe Ryan Routh în Piața Independenței din Kiev, Ucraina

De asemenea, Routh și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în zeci de postări X în 2022, mărturisind că este dispus să moară în luptă și că „trebuie să ardem Kremlinul până la temelii”.

De asemenea, el a vizitat Ucraina în 2022, potrivit unor înregistrări video și fotografii localizate de CNN. Într-o avalanșă de postări pe Facebook anul trecut, el a încercat să strângă recruți afgani pentru a lupta în război, prezentându-se ca o legătură neoficială pentru guvernul ucrainean.

Sursă foto: edition.cnn.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri