Veste rea. Pandemia nu ne lasă. Reprezentanții OMS spun lucruri cutremurătoare.
Pandemia nu se termină! OMS a dat verdictul
Organizația Mondială a Sănătății anunță că pandemia de coronavirus nu se va termina. E posibil să mai țină cel puțin un an și există și un motiv extrem de bine întemeiat. Țările sărace nu primesc vaccinurile atât de necesare. Declarația îi aparține unei persoane foarte importante din OMS, Bruce Aylward, care susține că, din nefericire, în anul ce va veni în lume se va înregistra un avans lent, dar și obositor.
Mai mult, există și țări care au spus că vor da bani pentru milioane de doze necesare statelor sărace, dar din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat până în acest moment. „Vă spun că nu suntem în grafic. Trebuie să accelerăm (procesul) sau pandemia va dura cu un an în plus față de cât ar fi fost cazul”, a spus dr. Bruce Aylward.
În Africa au fost injectate doar 2,6% din dozele administrate la nivel global
Potrivit Alianței de organizații caritabile People’s Vaccine problema e extrem de gravă, pentru că doar una din șapte doze promise de companiile farmaceutice și de statele cu bani ajung la destinație în țările sărace. Așa se face că în Africa au fost injectate doar 2,6% din dozele administrate la nivel global.
Cele mai criticate țări sunt Canada și Marea Britanie
Cele mai criticate țări au fost Canada și Marea Britanie care și-ar fi cumpărat vaccinurile cu ajutorul Covax, un program susținut de ONU pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor împotriva coronavirusului. Așa se face că Regatul Unit a intrat în posesia a peste jumătate de milion de doze de Phizer, iar Canada a primit aproape un milion de doze de AstraZeneca.
După toate criticile primite, Canada a anunțat că nu va mai cumpăra nici un vaccin prin acest program. Londra însă le-a spus tuturor că a dat o donație de peste un milion de lire sterline, contribuind astfel la lansarea Covax.
Sursă foto: reuters, digi24
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook