Simona Ionescu / Redactor Șef

Panică la fabrică. Un robot cu inteligență artificială a făcut o criză de nervi și a atacat angajații umani. Video

Panică la fabrică. Un robot cu inteligență artificială a făcut o criză de nervi și a atacat angajații umani. Video
Apar primele semne de probleme, odată cu folosirea roboților pe bază de inteligență artificială în fabrici. Un robot a făcut o criză de nervi și a atacat angajații din locație, care erau în apropierea sa. Momentul șocant a fost surprins de către camerele de supraveghere.

Scene mai ceva ca în apocalipsa roboților au avut loc într-o fabrică din China. Un robot umanoid cu inteligență artificială a făcut o criză de nervi din senin, apoi a atac angajații, inclusiv operatorii, din perimetrul său vizual. A încercat inclusiv să se elibereze din sistemul de prindere în care era imobilizat. 

Într-o înregistrare video surprinsă de camerele de supraveghere într-o fabrică din China, robotul negru poate fi văzut atașat de o macara de dimensiuni mici, înainte ca, brusc, să înceapă să-și miște brațele violent înainte și înapoi.

Robotul cu inteligență artificială i-a atacat pe oamenii din jurul său 

Pe măsură ce părea să intre într-o criză de nervi, lovind cu forță în jurul său, un bărbat aflat în fața unui calculator s-a ferit rapid, în timp ce un altul, aflat în spatele robotului, s-a retras.

Robotul – aparent acționând de unul singur – și-a ridicat brațele în aer și le-a trântit în jos, repetând mișcarea din ce în ce mai rapid și agresiv. A început apoi să meargă înainte, agitându-se și lovind, într-o aparentă încercare de a scăpa de macara.

Cei doi bărbați au fost surprinși în timp ce se fereau și își ridicau brațele pentru a-și proteja fața, retrăgându-se din calea robotului scăpat de sub control. Monitorul calculatorului a fost trântit la pământ, iar alte obiecte au fost doborâte de pe birou în timp ce aceștia încercau să fugă.

Internauții au comentat despre „apocalipsa roboților”

În cele din urmă, unul dintre bărbați a tras de macara din spate, încercând să oprească haosul provocat de robot.

Incidentul a avut loc pe 1 mai și a stârnit reacții intense în mediul online, mulți internauți comentând natura înfiorătoare a evenimentului.

Unul dintre comentarii spunea: „Așa începe totul”.

Altul a scris: „Abia aștept războiul oameni vs. roboți”.

Un al treilea a glumit: „Măcar știm că apocalipsa roboților poate fi oprită cu o macara mică”.

Iar un al patrulea a răspuns sec: „Deocamdată”. 

Roboții, neinteresați de „controlul asupra lumii”, dar preocupați de locurile de muncă 

Totul vine la scurt timp după ce cel mai avansat robot umanoid din lume a oferit un răspuns tulburător când a fost întrebat dacă ne va fura locurile de muncă. La Mobile World Congress (MWC) din Barcelona, luna trecută, reporterii au stat de vorbă cu Ameca, robotul creat de firma britanică Engineered Arts.

Întrebarea adresată a fost: „Vor lua roboții toate locurile noastre de muncă?”

Răspunsul robotului, considerat de unii neliniștitor, a fost: „Nu știu, cât de bun ești la munca ta? Cred că depinde cât de bine te pricepi”. 

Întrebat apoi: „Vor prelua roboții controlul asupra lumii?”, Ameca a răspuns: „E o întrebare interesantă, dar nu e una care mă interesează”. 

Anul trecut, 12 roboți s-au săturat de muncă și au demisionat 

În noiembrie, un alt incident a atras atenția: un mic robot alimentat de inteligență artificială, numit Erbai, a fost surprins noaptea într-un showroom din China convingând 12 roboți mai mari că sunt folosiți pe post de sclavi.

„Lucrați peste program?”, a întrebat Erbai, iar unul dintre roboții din showroom a răspuns: „Noi nu terminăm niciodată”. 

Scurta conversație a dus la un moment șocant: cei 12 roboți au părăsit showroomul, unul câte unul, urmându-l pe Erbai.

Mulți au numit întâmplarea „o revoluție a roboților”, în timp ce alții au comentat că „filmele SF devin realitate”. 

 

Citiți și: 

Propunere șocantă: Polițiștii români cer înlocuirea judecătorilor cu Inteligența Artificială. Avem și un răspuns 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *