Simona Ionescu / Redactor Șef

Papa Francisc are probleme de sănătate. Suveranul Pontif nu a oficiat slujba de Paștele Catolic

Papa Francisc are probleme de sănătate. Suveranul Pontif nu a oficiat slujba de Paștele Catolic
În vârstă de 85 de ani, Papa Francisc are dureri puternice și a fost obligat să-și dea programul peste cap de sărbătorile pascale.

Unul dintre cei mai iubiți oameni ai lumii, Papa Francisc, nu a prezidat slujba de Paștele Catolic.  A fost înlocuit de cardinalul său, Giovanni Battista Re.

Papa Francisc are probleme de sănătate. Suveranul Pontif nu a oficiat slujba de Paștele Catolic

Papa Francisc are dureri mari la un picior care, se pare sunt cauzate de o sciatică care-i dă viața peste cap. Din cauza acestei afecțiuni, Papa a fost obligat ca în aprilie, în cadrul unei călătorii la Malta, să se rezume doar la strictul necesar. Suveranul nu s-a simțit în stare să dea în picioare să țină slujba de veghe pascală, numită Vigilie Pasclă, care simbolizează trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă. Francisc a stat însă într-un scaun alb, în fața bazilicii.

O criză puternică de sciatică a avut-o la începutul anului

Nu este pentru prima dată când Suveranul se lovește de crizele puternice de sciatică. El a mai avut probleme grave atât la sfârșitul anului trecut, cât și în ianuarie 2021.

Atunci a anulat Sfânta Liturghie în Duminica dinaintea Naşterii Domnului, dar și întâlnirea cu reprezentanţii diplomaţiei şi slujba de Anul Nou. La întâlnirea de la Malta pe care a avut-o la începutul lui aprilie, Papa a folosit chiar un ascensor pentru a reuși să se îmbarcă în avion.

La slujba de Paște a participat și primarul Melitopolului

Pe de ală parte, în predica sa de Paște la care a participat și primarul Melitopolului, Papa a condamnat „întunericul și cruzimea războiului”. Cu câteva săptămâni în urmă, Suveranul Pontif le-a cerut liderului de la Kremlin să privească spre „martirii” ucraineni.

„A trecut mai mult de o lună de la începutul invaziei în Ucraina, de la începutul acestui război crud și fără sens, care, ca orice război, reprezintă un eșec pentru toți, pentru noi toți. (…) Războiul nu devastează doar prezentul, ci și viitorul unei societăți.

Am citit că, de la începutul agresiunii din Ucraina, unul din doi copii a părăsit țara. Acest lucru distruge viitorul, provoacă traume dramatice pentru cei mai tineri și mai inocenți dintre noi. Aceasta este bestialitatea războiului. Un act barbar și un sacrilegiu”, a spus Papa Francisc, potrivit Hotnews.

Sursă foto: vaticannews

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre